ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Χρυσή” η Καραβάνου – 3ος ο ΑΠΟ Ρεθύμνου

0
 Πρωταθλήτρια Ελλάδος U15 ανακηρύχθηκε για το 2024 η ταλαντούχα αθλήτρια του Α.Π.Ο Ρεθύμνου, κόρη του προπονητή της παλαιστικής ομάδας Μανώλη Καραβάνου, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία των 65 κιλών στους αγώνες  του πρωταθλήματος παγκορασίδων, που διεξήχθησαν στη Λάρισα την Κυριακή 10 Μαρτίου. Η Καραβάνου κατάφερε τρεις νίκες σερί με 10-0 και πτώση της αντιπάλου και στα τρία ματς στα πρώτα δευτερόλεπτα, επίδοση που χάρισε το χάλκινο κύπελλο στον ΑΠΟΡ στην Πανελλήνια κατάταξη στις Πανκορασίδες. Με την επιτυχία της αυτή, η πρωταθλήτρια του Α.Π.Ο.ΡΕΘΥΜΝΟΥ παραμένει κορυφαίο μέλος στην Εθνική Ομάδα με την αντιπροσωπεία αθλητών που θα αγωνιστούν με τα ελληνικά χρώματα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15, το οποίο θα διεξαχθεί στις 15 – 19 Μαϊου 2024 και τη διοργάνωση φιλοξενεί φέτος η χώρα μας, στο Λουτράκι.
 
Για τον τοπικό αθλητισμό, του Ρεθύμνου, η συμμετοχή της Βασιλικής στην κορυφαία διεθνή διοργάνωση θα είναι η έκτη της αγωνιστικής περιόδου ακολουθώντας το Χρυσο Μετάλλιο του Νταουρέν Κουρουγκλίεβ στο Gran Prix Henry Deglaine,  τη συμμετοχή της Βασιλικής Καραβάνου στο γυναικείο τουρνουά Κλίπαν το Φεβρουάριο, το χρυσο Ευρωπαϊκό Μετάλλιο του Κουρουγκλίεβ στο Βουκουρέστι την ίδια μέρα, την συμμετοχή του Νίκου Καραβανου στο Ταλίν Οπεν στις 27 Μαρτίου και την συμμετοχή του Κουρουγκλίεβ στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μπακού στις 4 Απριλίου. Για την παλαιστική ομάδα του Α.Π.Ο.ΡΕΘΥΜΝΟΥ- ΑΠΟΡ- αποτελεί σταθμό στην 20χρονη ιστορία του, καθώς ο Κουρουγκλίεβ κέρδισε με το Ρεθυμνιώτικο Σύλλογο 2 Χρυσά Ευρωπαϊκα σερί ενώ η Καραβάνου 15 ετών έχει πετύχει απο 13 ετών τρεις συμμετοχές σερί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την περυσινή 5η θεση στην Ευρώπη.  Ο προπονητής της Καραβανος Μανώλης  φιλοδοξεί να επαναλάβει με μια ακόμα υψηλότερη θέση για τη γυναικεία πάλη.
Σημαντική, εξίσου, η συμβολή του προπονητή Καραβάνου Μανώλη και στην πολύ καλη εμφάνιση μεταλλίων που σημείωσαν οι παμπαίδες παλαιστές της ελευθέρας Πέτρος Δαλέζιος  και Γρηγόρης Ντόνης οι οποίοι προπονούνται στις παλαίστρες από το ξεκίνημα της αθλητικής σεζόν. Ο Δαλέζιος πετυχε μια συντριπτική νικη και στη συνέχεια αποκλειστικε ενω ο Ντονης έδωσε ενα ματς που έληξε με σκορ 15-22 και συνεχείς ανατροπές που δυστυχώς έχασε καθώς μετά το προβαδισμα που είχε στο 8-0 τραυματίστηκε.
 
Το τριήμερο των επιτυχιών ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, με τον Καραβάνο Νικόλαο να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πάλης 2024 με τρεις αγωνες 10-0 και πτώση σε ολα τα ματς κάτι που εχει γινει ρουτίνα στα Πανελλήνια για τον Καραβάνο και τον Μπαλαμπάνοφ Αλέξη να κατακτά  το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 86 κιλών οπου αναμετρηθηκαν 24 αθλητές.  Ο Μπαλαμπάνοφ στο ντεμπούτο του σε Πανελλήνιους Αγώνες κατέρριψε τις προσδοκίες του προπονητή Καραβάνου Μανώλη αφού κέρδισε 4 αγώνες σερί και μαλιστα τους 2 με πτώση του αντιπάλου ενώ έχασε τον τελικό απο έμπειρο αθλητή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.   Οι διακρίσεις αυτές αντιστοιχούν σε ποσοστό προσαύξησης της βαθμολογίας τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για εισαγωγή σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Θερμές ευχαριστίες στους υποστηρικτές του ΑΠΟΡ,  Μότορ Όιλ Ελλάς και ΑΝΕΚ LINES.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ