ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προτάσεις του Ποδοσφαιρικού Παράγοντα Κώστα Διαλεκτού και των μελών του συνδυασμού του για το μέλλον του Ρεθεμνιώτικου Ποδοσφαίρου

0

Αγαπητοί Ρεθυμνιώτες και Ρεθυμνιώτισσες,

φίλοι και φίλαθλοι του Ποδοσφαίρου. Απευθυνόμαστε σε εσάς και στους διοικητικούς παράγοντες όλων των ποδοσφαιρικών ομάδων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Το ποδόσφαιρο στο νομό μας περνά μια κρίση στην κεντρική Διοίκηση και αυτό διατυπώθηκε με μορφή εκρηκτικής χιονοστιβάδας από τις πρόσφατες έντονες όσο και αυθόρμητες αντιδράσεις των Διοικήσεων των ομάδων στις μεταξύ των συναντήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα και με τον ορισμό Πενταμελούς Επιτροπής για εκπροσώπηση. Τολμώ να καταθέσω βεβαίως ότι η κρίση αυτή αριθμούσε χρόνια στα οποία όλο βάθαινε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το βαλτώδες σημείο χωρίς γυρισμό (;), που ακόμη και τώρα υποχρεώνεται η κεντρική Διοίκηση να λειτουργήσει υπό την ψυχολογική πίεση της Πενταμελούς Επιτροπής, την ίδια στιγμή που και αυτή η Επιτροπή για λόγους ευθιξίας και τακτ θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί γιατί παρήλθε ο ρόλος για τον οποίο είχε ορισθεί από τα Σωματεία για τις πρώτες επαφές με το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνης.

Άλλως δημιουργούνται εντυπώσεις χειραγώγησης εξουσίας σε πρόσωπα που ήδη έχουν επιλεχθεί (από την Πενταμελή Επιτροπή ή) από άλλα κέντρα εξουσίας και παρά τη βούληση των ομάδων.

Αυτή η κατάσταση επαληθεύεται από τα γεγονότα.

Για να μη φτάσουμε στο οδυνηρό σημείο «Χωρίς Γυρισμό» πρέπει να αναναμοχλεύσουμε το παρελθόν από τις εκλογές του 2005 στις εκλογές του 2009 και μετά στις εκλογές του 2013 και του 2016.

Θα διαπιστώσουμε ότι οι προτάσεις και οι βασικές αρχές του συνδυασμού μας ήταν καίριες και διαχρονικά εφαρμοστέες.

Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά όπως λέει ο σοφός λαός, και εξάλλου και διαφάνηκε και από τις συναντήσεις – συγκεντρώσεις των παραγόντων των ομάδων, όλες αυτές οι προτάσεις μας πρέπει να ενεργοποιηθούν για το καλό του ποδοσφαίρου.

Καταθέτουμε την Προγραμματική Συμφωνία Τιμής για την Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου παρουσιάζοντας σας το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας

«ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 

ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Επανάσταση – Ενθουσιασμός – Ώθηση – Αγάπη – Δικαιοσύνη – Αθλητισμός»

Ένα πρόγραμμα με βασικό σημείο την επανάσταση, που γεννιέται μέσα από τον ενθουσιασμό που έχει ανάγκη και ζητά το ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση όλες οι ομάδες. Προϋπόθεση αυτών είναι η αγάπη και η δικαιοσύνη που αλήθεια λείπει από το χώρο του ποδοσφαίρου.

                Οι άξονες που θα κινηθεί ο συνδυασμός μας μετά τις αρχαιρεσίες της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. είναι οι εξής:

Α’. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

  • Σύσταση τεχνικής επιτροπής αποτελούμενη απόγυμναστές, γυμναστές – προπονητές που θα ασχολείται με όλα τα τεχνικά θέματα που αφορούν την οργάνωση των πρωταθλημάτων Α’ και Β’ κατηγορίας και Υποδομών καθώς και Γ’ κατηγορίας όποτε αυτή συσταθεί.

Υπό προϋποθέσεις πιθανή συμμετοχή και Προέδρων Σωματείων (ή και μελών Δ.Σ. σωματείων).

  • Ορίζονται εννέα προπονητικά κέντρα – γήπεδα για προπονητική εργασία των Μικτών Ομάδων της Ε.Π.Σ.Ρ. Από εδώ με οργάνωση και προγραμματισμό θα ξεπεταχτούν πάρα πολλά παιδιά που θα πλαισιώσουν τις ομάδες και τις Μικτές.

Τα εννέα προπονητικά κέντρα χωροταξικάτοποθετούνται στο Ρέθυμνο –Πέραμα – Σπήλι – Σελλιά – Ατσιπόπουλο – Επισκοπή -Φουρφουρά –Γεράνι – Αρμένους – Λιβάδια - Ζωνιανά.

  • Από τα προπονητικά κέντρα των Μικτών όπου θα «δουλεύονται» τα παιδιά θα πλαισιωθούν κάποιες ομάδες που υπήρχαν πριν μερικά χρόνια και θα ενεργοποιηθούν. Τα προπονητικά κέντρα θα υποδέχονται και θα αθλούνται π.χ. παιδιά των δημοτικών σχολείων Αλφάς – Μαργαριτών – Ελεύθερνας – Γαράζου – Γωνιάς – Καλονυκτίου – Δήμου Φουρφουρά κ.λπ.
  • Η ενεργοποίηση των προπονητικών κέντρων θα προκαλέσει την ενεργοποίηση αφενός της Γ’ Κατηγορίας αλλά και την ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων ομάδων. Επίσης Σε αυτήν την επανασύσταση θα εφαρμοστεί πιθανόν και καινοτόμος σχεδιασμός και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη Ομάδων και Τεχνικής Επιτροπής.
  • Προσπάθεια και Πρόταση στις υπόλοιπες Ε.Π.Σ. Κρήτης για οργάνωση πρωταθλήματος υποδομών Κρήτης.
  • Ενισχύουμε το θεσμό του προπονητή με ιδιαίτερη διάταξη στη Β’ Κατηγορία αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις στη Γ’ Κατηγορία.
  • Οργάνωση τουρνουά παλαιμάχων.
  • Οργάνωση τουριστικού αθλητισμού με πρωταθλήματα διάφορων μορφών π.χ. άμμου – Mini soccer με κανονική προκήρυξη αγώνων και με μεγάλα έπαθλα στις πρώτες ομάδες. Επίσης θα οργανωθούν και άλλες δράσεις τουριστικού αθλητισμού.
  • Πιστή εφαρμογή καταστατικού – Κ.Α.Π. – Αθλητικών Νόμων από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Ρ. αλλά και από πλευράς διαιτητών η ανάλογη αντιμετώπιση όσον αφορά το Καταστατικό και τον Κ.Α.Π. τους.
  • Αναβάθμιση του οργάνου Διαιτησίας για καλύτερη συνεργασία μεταξύ Ε.Π.Σ.Ρ. – Διαιτητών – Ομάδων.

Β’ ΟΜΑΔΩΝ

  • Σεμινάρια και ημερίδες επιμόρφωσης – ενημέρωσης παραγόντων ομάδων, προπονητών, ποδοσφαιριστών σε θέματα κανονισμών – ποδοσφαίρου – διαιτησίας κ.α.
  • Άτυπη επιτροπή παρακολούθησης των πρωταθλημάτων που θα αποτελείται από τους προέδρους των ομάδων ή από εκπροσώπους τους. (Εξετάζεται η συμμετοχή και παλαιών προέδρων ομάδων – παραγόντων – παλαιών παραγόντων – επίτιμων προέδρων επειδή πιστεύουμε ότι η κρίση αυτών των προσώπων είναι σοφότερη και αντικειμενικότερη).

Πιστεύουμε ότι η ενεργοποίηση αυτής της επιτροπής είναι επιτακτική και θα δώσει μεγάλη δυναμική και φλόγα επανάστασης στην προσπάθεια που κάνει ο συνδυασμός μας αφενός αλλά και το στοιχείο που λείπει και χρειάζεται το Ρεθεμνιώτικο Ποδόσφαιρο.

  • Καθιέρωση εκδηλώσεων φιλοξενίας μετά από ολοκλήρωση ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των διαγωνιζομένων ομάδων στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων.

Γ’ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

  • Θα καθιερωθεί σύστημα αξιολόγησης ποδοσφαιριστών σε αξία και ήθος ανά κατηγορία. Έντεκα ποδοσφαιριστές από Α’ Κατηγορία, έντεκα από Β’ Κατηγορία, έντεκα από Γ’ Κατηγορία, όποτε συσταθεί, και οι πρώτοι σκόρερ των κατηγοριών. Βραβεύσεις θα γίνονται και για τα παιδιά των υποδομών. Επίσης, θα βραβεύονται οι καλύτεροι μαθητές. Θα βραβεύονται ποδοσφαιριστές λόγω ήθους ή μη κόκκινης κάρτας. Τα βραβεία αυτά όπως και άλλα θα καθιερωθούν ανά έτος και θα συμπεριλαμβάνουν και χρηματικό έπαθλο.
  • Θα καθιερωθεί βραβείο Ε.Π.Σ. που θα απονέμεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Δ’ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

  • Οργανώσεις μεγάλων λαχειοφόρων κληρώσεων της Ε.Π.Σ.Ρ. για την οικονομική ενίσχυση των Ομάδων και του Ταμείου Αρωγής και Υποδομών.
  • Διοργάνωση μεγάλων καλλιτεχνικών και θεατρικών εκδηλώσεων με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Ε.Π.Σ.Ρ. και κατ’ επέκταση των ομάδων προώθηση project χορηγών.
  • Οργάνωση τουρνουά άλλων μορφών ποδοσφαίρου όπως άμμου – minisoccer, όπου με συνεργασία και άλλων φορέων π.χ. Δήμων –Ξενοδοχείων αλλά και χορηγών θα εξασφαλίσουν έσοδα για το ταμείο της Ε.Π.Σ. και κατά συνέπεια για τα Σωματεία.
  • Έκδοση μονοετούς ή διετούς έκδοσης ημερολογίου σε μορφή βιβλίου με αναφορές και φωτογραφίες της ιστορίας των ομάδων του Νομού μας.
  • Δραστηριοποίηση στον ιδιωτικό τομέα. Ο τομέας αυτός θα είναι η μεγαλύτερη και ικανότερη πηγή εξοικονόμησης πόρων, αρχής γενομένης με τη λειτουργία Αθλητικού Γυμναστηρίου.
  • Διοργάνωση εκδηλώσεως προώθησης projectχορηγών.
  • Με την επιτυχή εφαρμογή του οικονομικούς προγράμματος του συνδυασμού μας όλες οι μετακινήσεις των ομάδων άνω των εξήντα χιλιομέτρων θα βαρύνουν το ταμείο της Ε.Π.Σ.Ρ.
  • Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί στα πρωταθλήματα υποδομών με ορισμένες διαφοροποιήσεις.
  • Χρήματα από τηλεόραση.

E’ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ε.Π.Σ.Ρ.

  • Δημιουργία γραφείου υποδομών και αιτημάτων Ε.Π.Σ.Ρ.
  • Δημιουργία γραφείου τμήματος ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΚΟΠΩΝ της Ε.Π.Σ.Ρεθύμνης.
  • Ενδυνάμωση του Ταμείου Αρωγής και θεσμοθέτηση συγκεκριμένων ενισχύσεων και από υπόλοιπα έσοδα της Ε.Π.Σ.Ρ. στους ποδοσφαιριστές που έχουν ανάγκη.
  • Άρρηκτη συνεργασία με χορηγούς – Ε.Π.Ο. – Πολιτεία.
  • Οργάνωση γραφείου Υγειονομικής Επιτροπής Ε.Π.Σ.Ρ.. Ένα μέλημα της π.χ. θα είναι προληπτική ιατρική που θα εφαρμόζεται σε ποδοσφαιριστές των κατηγοριών , στους ποδοσφαιριστές των προπονητικών κέντρων και επιπλέον οργάνωση Υγειονομικών ημερίδων με τη συμμετοχή Διαιοτολόγων – Διατροφολόγων – Καρδιολόγων – Αθλητίατρων αλλά και ιατρών άλλων ειδικοτήτων.

Άποψη μας είναι ότι το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο Αθλητισμός εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν τη ζωή του ανθρώπου και γι’ αυτό εμείς οι παράγοντες καλούμαστε να λύσουμε προβλήματα άρρηκτα συνδεδεμένα με τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας σε επίπεδο κοινωνικό – πολιτικό – οικονομικό αλλά βεβαίως δε μπορούμε να υστερήσουμε και σε επίπεδο υπαρξιακό ή φιλοσοφικό.

Η συλλογικότητα των οργάνων και των επιτροπών της Ε.Π.Σ.Ρ. θα πρέπει να αγωνιστεί και να αποδείξει ότι όλοι που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο στο Ρέθυμνο είμαστε ενωμένοι μια γροθιά – ένα τόπι.

Τα εχέγγυα του συνδυασμού μας για την επιτυχία στο έργο Διοίκησης της Ε.Π.Σ. μας είναι

ΠΡΩΤΟΝ: ζήλος – εργατικότητα – συναινετικότητα – μετριοπάθεια – ενωτικότητα – ομόνοια – σύμπνοια.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η εμπειρία σε ποδοσφαιρικό – προπονητικό και διοικητικό επίπεδο πολλών μελών μας και

ΤΡΙΤΟΝ: Η διαδρομή και εμπειρία του επικεφαλής μας σε Αθλητικό – Ποδοσφαιρικό – Προπονητικό και Διοικητικό επίπεδο σε Σωματεία αλλά και στην Ε.Π.Σ.Ρ. την περίοδο 2005-2009 συμμετέχοντας με σοβαρές προτάσεις και παρεμβάσεις πάντοτε όπου και σε όποιο θέμα ετίθετο. Αλλά και στα επόμενα χρόνια έως και σήμερα οι παρεμβάσεις του και οι τοποθετήσεις του και οι προτάσεις του δημόσια ή όχι σκοπό είχαν πάντα την πρόοδο και το καλό του ποδοσφαίρου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Για όλες τις παραπάνω προτάσεις που παρουσιάσαμε για το δέσιμο και την προώθηση του έργου της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνης διεκδικώντας τη θέση που αρμόζει στο ποδόσφαιρο δηλαδή ψηλά, προχωρούμε μπροστά κοιτάζοντας πίσω, αφήνοντας την άρνηση με θάρρος και δικαιοσύνη.

Κάνουμε Κάλεσμα και ζητούμε από τα Σωματεία: α) να ενδυναμώσουν με νέα στελέχη τους το συνδυασμό μας και β) να μας στηρίξουν με την ψήφο τους για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 

Με τιμή,

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ