ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος Ρεθύμνου

0

Στα πλαίσια της  10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος Ρεθύμνου πραγματοποίησε μια σειρά από αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες εντός του σχολικού χώρου, προκειμένου να αναδειχθεί η σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την ψυχοσωματική υγεία και ευημερία των μαθητών.

Ενδεικτικά οι μαθητές συμμετείχαν σε σειρά παραδοσιακών και ψυχοκινητικών παιχνιδιών, στην δημιουργία καλλιτεχνικών κατασκευών με θέμα τον αθλητισμό, ενώ παρακολούθησαν εκπαιδευτικές ταινίες μικρού μήκους που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση τους γύρω από αρχές και αξίες που απορρέουν από τον αθλητισμό.

Επιπρόσθετα, στα πλαίσια της διοργάνωσης και της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον διακεκριμένο αθλητή ΑμεΑ κ  Μανώλη Γιακουμάκη, μετά από πρόσκληση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, τον οποίο υποδέχτηκαν με εγκάρδιο καλωσόρισμα. Ο χρυσός πρωταθλητής στο ακόντιο έγινε αποδέκτης πλήθους ερωτήσεων από τους μαθητές, τις οποίες απάντησε με μεγάλη προθυμία, μεταφέροντας στα παιδιά τις εμπειρίες από την πορεία του στον αθλητισμό και τη συμμετοχή του στο παραολυμπιακό κίνημα. Στην συνέχεια, στον αύλειο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε επίδειξη από τον κ Μανώλη Γιακουμάκη του αθλήματος του ακοντισμού καθώς επίσης και ένα εσωτερικό πρωτάθλημα ακοντισμού όπου ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές του σχολείου.

Οι μαθητές, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος ευχαριστούν θερμά τον κ Γιακουμάκη Μανώλη για το μάθημα ζωής, ανθρωπιάς και αθλητικού ιδεώδους προς τους μαθητές του σχολείου καθώς και τη σημαντική κοινωνική του προσφορά και του εύχονται κάθε επιτυχία στο μέλλον.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ