ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιος θρήνος για τον «Βασιλιά» Πελέ

0

Έφυγε από την ζωή Ο «Βασιλιάς» Πελέ σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης (29/12) στα 82 του χρόνια (γεννημένος 23/10/1940), αφού πάλεψε για περισσότερο από ένα χρόνο με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε προβλήματα υγείας. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, καθώς εκείνος είχε πάψει να ανταποκρίνεται στις χημειοθεραπείες, ενώ είχε νοσήσει και με Covid. Έδινε μάχες, ενώ μπήκε -ξανά- στο νοσοκομείο στις 29 Νοεμβρίου, με λοίμωξη του αναπνευστικού, αλλά και για να επανεξετάσουν οι γιατροί την αγωγή του για την αντιμετώπιση του καρκίνου παχέος εντέρου, και έχοντας ολοκληρώσει στα τέλη Απριλίου τον τελευταίο γύρο θεραπείας. 

Γεννημένος στις 23 Οκτωβρίου 1940 στην πόλη Τρες Κορασόες της πολιτείας Μίνας Ζεράις, ο «μάγος της μπάλας», κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να κάνει το ποδόσφαιρο πιο όμορφο σε όλους μας.

Ο Πελέ έπαιξε για 19 χρόνια στη Σάντος (1956-1974) με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 658 τερμάτων σε 639 αναμετρήσεις! Αργότερα μετακόμισε στις ΗΠΑ και έπαιξε για τρία χρόνια στον Κόσμο της Νέας Υόρκης (37 γκολ σε 64 συμμετοχές), και τελείωσε την  καριέρα του με τον Κόσμο της Νέας Υόρκης.

Με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας αγωνίστηκε σε 92 αγώνες και πέτυχε 77 γκολ κατακτώντας το τρόπαιο του Μουντιάλ τρεις φορές (1958,1962,1970).

Επίσης, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ επίτευξης χατ-τρικ (92!!!), Και γι'αυτό του το επίτευγμα έχει μπει στο «Guinness World Records».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ