ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με "όπλο" την άμυνα κέρδισε τα Χανιά η Ακαδημία

0

Τα Χανιά Β. C. υποδέχτηκε χθες στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» η Ακαδημία Ρεθύμνου στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ, και επικράτησε με 60-53.

Ένα παιχνίδι που αν και έδειχνε στο πρώτο ημίχρονο ότι η Ρεθυμνιώτικη ομάδα θα το ''καθάριζε'' εύκολα, στο τρίτο δεκάλεπτο ήρθε η αποβολή του Δουλγεράκη με τεχνική ποινή αλλά και τα πολλά λάθη, λόγω κούρασης που έδωσαν στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να πλησιάσουν στους 4 πόντους( 51-47) αλλά τόσο η σκληρή άμυνα αλλά και η ψυχή των παιδιών, δεν έδωσαν δικαίωμα στα Χανιά να πάρουν κάτι απο το συγκεκριμένο παίχνίδι.

Μετά απο αυτή τη νίκη η Ακαδημία ανέβηκε στο 5-1 και είναι στις πρώτες θέσεις στην βαθμολογία.

O αγώνας:

Στα πρώτα 5 λεπτά το σκορ ήταν 10-8 υπερ της Ακαδημίας, αφού με καλή κυκλοφορία η μπάλα παιζόταν σωστά στην επίθεση, και δημιουργούσαμε φάσεις. Απο την άλλη οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την υψομετρική τους διαφορά και περνούσαν την μπάλα κοντά στο καλάθι. Ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και το σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν ισόπαλο (15-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με δύο τρίποντα και άνοιξαν τον ρυθμό με αποτέλεσμα στο πρώτο 5λέπτο του δευτέρου δεκαλέπτου να προηγείται με 26-20. Στη συνέχεια στην παρέα του Δουλγεράκη και Σειραγάκη, προστέθηκε και ο Καψαλάκης στο σκοράρισμα με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί στο +12(36-24).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Δουλγεράκης αποβλήθηκε με τεχνική ποινή και οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν και πλησίαζαν στο σκορ αλλά πάντα η Ακαδημία έβρισκε τον τρόπο, είτε με τρίποντα είτε με επιθέσεις στο ένας εναντίον ενός, να βρίσκει πόντους και να διατηρεί δηψία την διαφορά (45-33). Σιγά σιγά η κούραση και ο εκνευρισμός άρχισε να κάνει την εμφάνιση του και τα Χανία πλησίασαν στο τέλος της τρίτης περιόδου στους 4 πόντους (47-43).

 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τις άμυνες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τις περισσότερες επιθέσεις να γίνονται με το τέλος των ''24'' δευτερολέπτων. Ένα κλέψιμο απο τον Γιάννη, που οδήγησε σε καλάθι και η πίεση του Ξυνού πάνω στην μπάλα που οδήγησε λάθος τους αντιπάλους μας, κράτησαν την διαφορά στους 6 πόντου (51-45). Ένα λεπτό πριν απο το τέλος του αγώνα ο Ξυνός πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο απο την γωνία, που πήγε την διαφορά στο +8 (58-50) και ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι υπερ της Ακαδημίας.

Ακαδημία Ρ. (Καίσαρης): Δουλγεράκης 11(1), Γιάννης 16, Μπιρλιράκης 4(1), Σειραγάκης 11, Πριναράκης 8(2),

Καρακεσισόγλου, Καψαλάκης Δ. 5 (1), Καψαλάκης Ε., Τερζάκης, Ξυνός 5(1), Σαμιώτης

Χανιά Β.C ( Κατσιανός): Πανταζής 3(1), Λεβεντάκης, Μπούλης, Νασικάς 4, Σταθάκης 2, Πίσλης, Ρεντινιώτης 8, Κατσαμάκης Α 9(1)., Κατσαμάκης Π., Κοής 7, Τζουβελέκας 9, Καλτανάκης 11

 

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-24, 47-43, 60-53

 

 

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ