ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας ο ΑΠΟΡ

0

Την καλύτερη εμφάνιση στους αθλητές της εθνικής Κ15 ετών ο Καραβάνος Νίκος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Πολλά υποσχόμενη παρθενική εμφάνιση της 13χρονης Καραβάνου Βασιλικής στην Ευρώπη. Η Μακρυδάκη Ιωάννα έδειξε μαχητικότητα και καλή παρουσία στους αγώνες της. Ο ΑΠΟΡ γράφει ιστορία στην Πάλη της Κρήτης.

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15 , Ζάγκρεμπ 15-17/7/2022

Αποτελέσματα

Καραβάνου Βασιλική , 7η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 58 κιλά

Καραβάνος Νίκος , 8η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 85 κιλά

Μακρυδάκη Ιωάννα,  9η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 58 κιλά

Διπλή επιτυχία για τον Αθλητικό Παλαιστικό Όμιλο Ρεθύμνου. Η πρώτη επιτυχία είναι πως ο ΑΠΟΡ ήταν η μόνη ομάδα από όλη την Κρήτη που στελέχωσε με 3 αθλητές του την Εθνική μας ομάδα στο Ζάγκρεμπ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την κορυφαία διοργάνωση παγκοσμίως σε αυτές τις ηλικίες. Η δεύτερη επιτυχία ήταν οι εξαιρετικές επιδόσεις των Ρεθεμνιωτών παλαιστών ανάμεσα στην 30 μελή αποστολή.

Το αστέρι του Νίκου Καραβάνου έλαμψε στο στυλ της Ελευθέρας Πάλης. Στο γκρουπ συνάντησε στον πρώτο του αγώνα τον αντίπαλό του  Damiano Sperandio από την Ιταλία τον οποίο κέρδισε με 10-0. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τον αθλητή Farhad Suleymanli από το Αζερμπαϊτζάν όπου ηττήθηκε με 8-3 καθώς 4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη το σκορ ήταν 4- 3 και στην προσπάθεια του να ανατρέψει το σκορ ανοίχτηκε. Ο Νίκος Καραβάνος κατέκτησε την 8η θέση στην Ευρώπη ενώ ο αντίπαλός του από το Αζερμπαϊτζάν έφερε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Ρεθεμνιώτης πρωταθλητής 8ος στην Ευρώπη έδειξε την καλύτερη εμφάνιση χαρίζοντας στην ομάδα τους μοναδικούς 6 βαθμούς για την Ελλάδα από όλη την ελευθέρα.

Η Βασιλική Καραβάνου μόλις 13 ετών αγωνίσθηκε με μεγαλύτερες αθλήτριες  και κατέκτησε την 7η θέση στην Ευρώπη με μία νίκη 8-0 και πτώση επί της Γαλλίδας Leane Amblard και με ήττα 4-2 από την Μολδαβή Corina Bostan. H Βασιλική πέτυχε την 3η καλύτερη βαθμολογία από τα κορίτσια της Εθνικής και το σχόλιο σύσσωμης της οικογένειας της πάλης ήταν πως η Βασιλική έχει πολύ μέλλον. Η Καραβάνου στην κατηγορίας της χάρισε 8 βαθμούς στην Εθνική μας για την κατάκτηση της 6ης θέσης της Ελλάδας στην γυναικεία Πάλη.

Η Ιωάννα Μακρυδάκη κατέκτησε την 9η θέση καθώς ηττήθηκε από την Πολωνή δευτεραθλήτρια Ευρώπης Nikola Piechocka στον πρώτο της αγώνα και στην διαδικασία των ρεπεσάζ ηττήθηκε και από την Ισπανίδα Ainara Garcia αδιαμφησβήτητα έδειξε πολύ καλά στοιχεία και εξαιρετική μαχητικότητα με κόντρα επιθέσεις για να ανατρέψει το σκορ της.

Ο Μανώλης Καραβάνος  προπονητής και πατέρας των πρωταθλητών Ελλάδος Βασιλικής και Νίκου Καραβάνου δήλωσε "Είμαι ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς και των κόπων μας και αξιολόγησα πως η διαφορά μας από πρωταθλητές άλλων χωρών στην Ευρώπη μηδενίστηκε. Κανένας αντίπαλος εκεί δεν είναι εύκολος και εμείς πετύχαμε 2 νίκες από τις συνολικά 9 νίκες της Ελληνικής αποστολής. Ο Νίκος και η Βάσω κέρδισαν τα πρώτα ματς με ξεκάθαρη υπεροχή και η Ιωάννα έδειξε μαχητικότητα και έλαβε σημεία στη διαδικασία των ρεπεσάζ στον δεύτερό της αγώνα. Καθαρά από θέμα τύχης δεν ήρθαν τα μετάλλια. Ο επόμενος αγωνιστικός στόχος είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα τον Οκτώβριο στο Βουκουρέστι".  Πώς και να μην είναι άλλωστε περήφανος αφού από τους 4  αθλητές της ακαδημίας Κ15 οι 3 πέρασαν στην Ευρώπη αλλά και για το λόγο πως ιστορικά έχουμε πολλούς πρωταθλητές αδέρφια στην πάλη αλλά στο ίδιο ηλικιακό πρωτάθλημα κρατάει τα σκήπτρα. Το μέλλον της Πάλης ανήκει στο Ρέθυμνο.

Ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και τέως πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κος Θοδωρής Χαμάκος στον εναρκτήριο λόγο του στην διοργάνωση τόνισε πως από αυτό το πρωτάθλημα θα προκύψουν οι μελλοντικοί Ολυμπιονίκες, Ήρθε κοντά στην Ελληνική αποστολή έδωσε συγχαρητήρια στους αθλητές και μάλιστα ζήτησε να γνωρίσει από κοντά τη Βασιλική ¨Το σχολείο έρχεται πρώτο και μετά όλα τα υπόλοιπα¨ της είπε και η ικανοποίησή του ήταν διπλή όταν πληροφορήθηκε πως είναι και η απουσιολόγος της τάξης της στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου.  

Ο ΑΠΟΡ ευχαριστεί τους χορηγούς της ομάδας που στήριξαν την συμμετοχή των αθλητών καθώς και την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την μετακίνηση των πρωταθλητών στο Ζάγκρεμπ.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ