ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλήρωσε τα λάθη και την αστοχία της η Ακαδημία 

0

Για την 24 αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ η Ακαδημία Ρεθύμνου υποδέχτηκε τον Κύδων, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν με 47-59, εκμεταλευόμενοι τα πολλά λάθη των γηπεδούχων, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. 

Το παιχνίδι ήταν πολύ νευρικό στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες και να κυριαρχούν οι σκληρές μονομαχίες κάτω απο το καλάθι. Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα προηγείθηκε με (4-3) στα πρώτα τρία λεπτά, όμως ο Κύδων πήρε το προβάδισμα με 6-12 κυρίως λόγω των φάουλ που κέρδιζε κάτω απο την ρακέτα και της αστοχίας των γηπεδούχων.  

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με πολλά λάθη εκατέρωθεν όμως με την Ακαδημία να δυναμώνει την άμυνα της, έκλεισε ισόπαλο στο 14-14. 

Ο αγώνας συνέχισε να είναι κακός και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους διαιτητές να σφυρίζουν πολλές φορές για παραβάσεις εκατέροθεν και την Χανιώτικη ομάδα να έχει ένα μικρό προβάδισμα με 16-19 στο 15ο λεπτό. Ο ρυθμός συνέχισε να ευνοεί τους φιλοξενούμενος, οι παίκτες του Γιώργου Παπαδογιάννη ήταν άστοχοι τόσο κοντά στο καλάθι, όσο και απο το τρίποντο, και το σκορ για το ημίχρονο έκλεισε στο 17-29. 

 Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Ακαδημίας συνέχισαν να μην έχουν καθαρό μυαλό και να είναι άστοχοι, με αποτέλεσμα ο Κύδων να μεγαλώνει συνεχώς την διαφορά η οποία έφτασε και 

πάνω απο τους 20 πόντους (17-38). Με δύο συνεχόμενα τρίποντα των Δουλγεράκη και Σειραγάκη η Ακαδημία έριξε την διαφορά στους 14 (26-40). Σε εκείνο το σημείο ακολούθησαν δύο άστοχα τρίποντα απο τους γηπεδούχους, και ένα αντιαθλητικό φάουλ του Σαριδάκη με αποτέλεσμα οι παίκτες του Παπαδογιάννη να χάσουν και πάλι τον ρυθμό τους και η διαφορά να κλείσει στο +16 για το τρίτο δεκάλεπτο( 30-46). 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ρεθυμνιώτικη ομάδα με τον Τερζάκη να αναλαμβάνει την οργάνωση του παιχνιδιού, άρχισε να παίρνει καλύτερες αποφάσεις στην επιθέση και να βρίσκει σκορ. Όμως με την αστοχία απο το σημείο του τριπόντου να μην λεέι να αφήσει την Ακαδημία, όσο και με τα εύκολα σφυρίγματα που καταλόγιζαν στους φιλοξενούμενους οι διαιτητές, η ήττα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο με 47-59.

Δεκάλεπτα: 14-14, 17-29, 30-46, 47-59

Διαιτησία: Ξυλάς – Πετρόπουλος

Ακαδημία Ρεθύμνου (Γιώργος Παπαδογιαννάκης): Κυδωνάκης, Καρακεσίογλου, Φοβάκης 2, Σαρειδάκης 15 (2), Τερζάκης 8 (1), Πριναράκης, Δουλγεράκης 6 (2), Σκανδάλης 3, Σαρβανίδης, Σειραγάκης 11 (1), Γιάννης 2.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ