ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αζίζ Αλαγί : « Συνεχίζω να δουλεύω για να κάνω το μεγάλο βήμα στην καριέρα μου»

0

 -Πώς είναι η ζωή στην Γερμανία?

«Η ζωή στην Γερμανία εννοείται ότι είναι πολύ διαφορετική από την ζωή στην Ελλάδα και ειδικότερα, ο τρόπος ζωής, τα σχολεία, τα αθλήματα, οι νόμοι και όλα είναι πολύ πιο διαφορετικά. Στην αρχή ήταν δύσκολο και χρειάστηκα χρόνο να προσαρμοστώ λόγο της γλώσσας και γενικά στον τρόπο ζωής όμως με τον καιρό προσαρμόστηκα και τα έβαλα όλα ευτυχώς σε μια τάξη. Η ζωή στην Γερμανία είναι καλύτερη εάν θέλεις να πετύχεις κάτι στην ζωή σου γιατί υπάρχουν πιο πολλές ευκαιρίες από την Ελλάδα αλλά πρέπει να δουλέψεις πολύ περισσότερο από ότι στην Ελλάδα για να δείξεις ότι αξίζεις».

-Σε τι θέση αγωνίζεσαι και ποιο είναι θεωρείς το στοιχείο για το οποίο διακρίνεσαι?

«Αγωνίζομαι στη θέση του μεσοεπιθετικού αλλά παίζω και συχνά δεξί χάφ. Τα στοιχεία που θεωρώ ότι Διακρίθηκα είναι η τεχνική μου, το σουτ μου, και το τρέξιμο με και χωρίς την μπάλα».

-Είσαι στις ακαδημίες της Χόφενχαϊμ και συγκεκριμένα στην Κ16, πόσο διαφορετικό είναι το επίπεδο σε σχέση με την Ελλάδα και ποιες είναι οι εντυπώσεις σου?

«Το επίπεδο εδώ είναι εννοείται τελείως διαφορετικός γιατί εδώ όσο καλός και να είσαι εάν δεν δουλέψεις και δεν προσπαθήσεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου μόνο σου δεν θα μπορέσεις να πετύχεις τίποτα. Το επίπεδο και γενικά όλα εδώ είναι καλύτερα, πιο δύσκολα αλλά με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα θα μπορέσεις να εξασφαλίσεις κάτι πολύ καλό εδώ».

-Πώς προέκυψε η μετακίνησή σου στην Γερμανία?

«Όταν ήμουν 13 χρόνων βρέθηκε ένας μάνατζερ ο οποίος με είχε παρακολουθήσει σε ένα τουρνουά στην Ελλάδα σε κάτι δοκιμαστικά που ήμουν και συνέχισε να παρακολουθεί την πορεία μου για κάποιον καιρό μέχρι που το Μάρτιο του 2019 μίλησε με τους γονείς μου και τους είπε ότι θα μπορούσε να με φέρει εδώ στην Γερμανία σε μια ομάδα να ξεκινήσω και ότι στην Γερμανία θα μπορούσα με δουλειά να πετύχω πολλά πράγματα. Τον Απρίλιο του 2019 ανέβηκα για 1 εβδομάδα στο Waldhof Mannheim, ομάδα 3ης κατηγορίας και εκεί έκανα προπονήσεις με την κ15 τότε δηλαδή τα 2004 της ομάδας. Εκεί ακούστηκαν δόξα το θεό πολύ καλά λόγια για εμένα και με ήθελαν να πάω για μόνιμα στην Γερμανία και να ξεκινήσω εκεί. Έτσι άρπαξα την ευκαιρία που μου δόθηκε και ξεκίνησα ανέβηκα το καλοκαίρι του 2019 μόνιμα στην Γερμανία και ξεκίνησα κατευθείαν με την κ15 του Waldhof Mannheim».

-Θεωρείς ότι είναι διαφορετικός ο τρόπος που διαχειρίζονται τα νέα παιδιά στην Γερμανία σε σχέση με εδώ?

«Ο τρόπος που διαχειρίζονται τα παιδιά εδώ είναι πολύ διαφορετικός, δύσκολος αλλά και τίμιος. Εδώ όλοι οι παίχτες και τα παιδιά πρέπει από μικρά να μαθαίνουν να τρώνε και να ζουν σωστά εάν θέλουν να πετύχουν κάτι στην ζωή τους και ειδικά στην ζωή τους. Εδώ παρέχουν εννοείται πολύ περισσότερα πράγματα από ότι στην Ελλάδα αλλά ξέρουν να τα χειρίζονται και πιστεύω πως εάν είχαμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν το είχαμε αξιοποιήσει δυστυχώς όπως η Γερμανία . Εδώ είναι το ποδόσφαιρο πιο αυστηρό, σκληρό αλλά χρειάζεται και πολύ δουλειά και προπόνηση».

-Ποιος είναι ο μεγάλος στόχος που έχεις βάλει για την καριέρα σου?

«Ο στόχος που έχω βάλει είναι πάνω από όλα να μείνω υγιείς και να συνεχίσω να δουλεύω και κάποια στιγμή ελπίζω να έρθει και η στιγμή που θα μπορέσω να κάνω το μεγάλο βήμα σε μια επαγγελματική καριέρα».

-Θα δώσεις ένα μήνυμα στα νέα παιδιά που προσπαθούν:

«Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω στα παιδιά είναι να κάνουν αυτό που αγαπούν, να μην το παρατήσουν, να δουλέψουν σκληρά και ότι το ποδόσφαιρο θα τους ανταμείψει  όσο προσπαθούν και δουλεύουν στον εαυτό τους και για το καλό τους».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ