ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνεχίζονται με επιτυχία οι τηλεδιασκέψεις από την Ακαδημία του Αστέρα Ρεθύμνου

0

Η ανακοίνωση του Αστέρα:

«Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται το προπονητικό πρόγραμμα τηλε-εκπαίδευσης της Ακαδημίας του ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε όλα τα μέλη της, αλλά και τους γονείς τους. Το προπονητικό επιτελείο της Ακαδημίας μας έχει εκπονήσει το online πρόγραμμα μέσω διαδικτύου, με υπεύθυνο τον τεχνικό διευθυντή της, Γιώργο Μπαστακη.

Οι online προπονήσεις θα είναι καθημερινής βάσης εκτός Κυριακής, θα διεξάγονται διαδικτυακά με την αμέριστη στήριξη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι όλα τα μέλη της ομάδας μας, να κρατήσουμε ζέστη την επαφή μεταξύ μας, να αναπτύξουμε συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές δεξιότητες και παράλληλα να γεμίσουμε με θετικότητα και αισιοδοξία ένα κλίμα κανονικότητας στις παράξενες αυτές μέρες που ζούμε.

Πιο συγκεκριμένα οι προπονητικές μονάδες αναπτύσσονται σε 4 άξονες.

Αρχικά στην προπονητική διαδικασία ασκήσεων τεχνικής, δύναμης κορμού και συναρμοστικών ικανοτήτων μέσα από συγκεκριμένο ασκησιολόγιο. Έπειτα μέσω της βίντεο ανάλυσης επιδιώκεται η παρατήρηση και ο έλεγχος υπό ομαδικών τακτικών συμπεριφορών και στις 4 φάσεις του παιχνιδιού. Ο τρίτος άξονας αφορά τις σεμιναριακού τύπου παρουσιάσεις από εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες όπως εξειδικευμένους προπονητές τεχνικής και τακτικών αναλύσεων και επιστημονικές παρουσιάσεις από διατροφολόγους, ψυχολόγους και άλλους επιστημονικούς συνεργάτες.

Τέλος εκλεκτοί καλεσμένοι όπως μέλη της Εθνικής 2004 και άλλοι επώνυμοι και διακεκριμένοι αθλητές (μεταξύ αυτών και ταλέντα της ακαδημίας του Αστέρα που διαπρέπουν σε μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης) θα κληθούν να συνομιλήσουν και να παίξουν μαζί με τους αθλητές της μεγαλύτερης ακαδημίας της πόλης.

Αυτή την τρίτη εβδομάδα, από το πρόγραμμα των online προπονήσεων της Ακαδημίας μας έχουν ήδη παρελάσει σημαντικές προσωπικότητες και επιστήμονες ενημερώνοντας παιδιά και γονείς για πολύ σημαντικά θέματα, παραπλεύρως του ποδοσφαίρου. Ο Ψυχολόγος κ. Αχιλλέας Υφαντίδης ανέπτυξε την Δευτέρα το θέμα «Μυστικά επικοινωνίας γονέων-παιδιών», ενώ την Τετάρτη η Διατροφολόγος κα Μαριάνα Σταυρουλάκη ανέλυσε το «Μένουμε σπίτι και προσέχουμε την διατροφή μας». Την Πέμπτη (26/11) σειρά παίρνει ο Τεχνικός Διευθυντής της ΠΑΕ Χανιά κ. Βασίλης Παπαδάκης με θέμα, «Ο δρόμος της βελτίωσης με στόχο την κορυφή», ενώ την Παρασκευή (27/11) επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής Ανέστης Αναστασιάδης, ο οποίος πέρα από την πλούσια καριέρα του στην Ελλάδα (ΟΦΗ, Κέρκυρα, Εθνικός Αστέρας, Ιωνικός, Λαμία, Παναιτωλικός, Καλλονή, Δαμάστα, ΠΟΑ), έχει περάσει για 2 χρόνια από την τεράστια Σχολή της Καταλονίας (Μασία), αγωνιζόμενος στην Μπαρτσελόνα Β. Το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας ολοκληρώνεται με τους Δήμητρα Τσίκα και Νίκο Καραδάκη που κάνουν cross training με τα παιδιά.

Φυσικά και αυτή την εβδομάδα στο πρόγραμμα online προπονήσεων της Ακαδημίας μας, συμμετέχουν ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Μπαστάκης και οι προπονήτριες της Ακαδημίας μας Ελευθερία Δαφέρμου, Μαρία Πολιουδάκη».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ