ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανδρέας Δρυγιαννάκης : «Ο Ρεθυμνιακός είχε βρει τον Ρυθμό του πριν την διακοπή»

0

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη σελίδα του Ρεθυμνιακού:

«Η πορεία της ομάδας μέχρι και πριν την διακοπή ήταν πολύ θετική. Ο Ρεθυμνιακός από την έναρξη της προετοιμασίας ως και τώρα λειτουργούσε σε επαγγελματικά πρότυπα και για αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στην διοίκηση, όσο και στους παίκτες που παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι ερασιτέχνες συμπεριφέρθηκαν σαν επαγγελματίες. Σίγουρα υπήρχαν πολλά περιθώρια βελτίωσης και δυστυχώς την χρονική περίοδο που βρήκαμε τον ιδανικό ρυθμό ήρθε η νέα διακοπή. Το νέο lock down είναι σίγουρα κάτι δυσάρεστο και θα έχει μια αρνητική επίδραση τόσο στην φυσική κατάσταση των παικτών, όσο και στην ψυχολογία τους. Παρόλα αυτά όλοι οι παίκτες έχουν πάρει ατομικά προγράμματα προπόνησης και εμείς σαν τεχνικό τιμ προσπαθούμε να έχουμε μια συχνή επαφή μαζί τους, διατηρώντας έτσι το ομαδικό πνεύμα που μας συνδέει».

Πόσο δύσκολη είναι όμως η επιστροφή για έναν ποδοσφαιριστή σε μια καλή αγωνιστική κατάσταση, έπειτα από μια διακοπή μεγάλης χρονικής διάρκειας; Για τον Ανδρέα Δρυγιαννάκη η λύση που σύμφωνα με τα πιο πιθανά σενάρια σκέφτεται να ακολουθήσει η διοργανώτρια αρχή ΕΠΟ, εκείνη των 2 εβδομάδων δεν είναι αρκετή για μια άμεσα καλή αγωνιστική εικόνα.

«Όσον αφορά την επανέναρξη του πρωταθλήματος υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Από άποψη φυσιολογίας δεν μπορούν να είναι έτοιμοι σε 10 ημέρες ή δύο εβδομάδες. Απαιτείται μια νέα «μίνι προετοιμασία» για να δημιουργηθούν ξανά οι απαραίτητες προσαρμογές πρώτα για την ασφάλεια των παιδιών προς ελαχιστοποίηση τραυματισμών και στην συνέχεια για την απόδοση τους. Οπότε θα παίξει σημαντικό ρόλο η ατομική τους προπόνηση σε αυτή την διακοπή, για να επανέλθουν στις ομαδικές προπονήσεις σε καλή φυσική κατάσταση». 

Καταλήγοντας ο νεαρός γυμναστής αναφέρθηκε στην πανδημία του Κορονοϊού δίνοντας το δικό του μήνυμα ελπίδας προς όλους μας.

«Εύχομαι η περιπέτεια που βιώνουμε με τον covid-19 να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, με τις λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα που έχουν προτείνει οι ειδικοί τα οποία και θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε γρηγορότερα την πανδημία. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, υπομονή και θετική σκέψη».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ