ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεθυμνιακός:«Προστατέψτε τα παιδιά και τα δικαίωματα τους»

0

Η ανακοίνωση του Ρεθυμνιακού:

«ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ ΜΑΣ

Υποχρέωση μας να προστατεύουμε τα παιδιά και τα δικαιώματα τους

Διανύοντας την σημερινή Παγκόσμια ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών και έτοιμοι να υποδεχτούμε την αυριανή (20/11) που αποτελεί την αντίστοιχη Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα τους και με την ανησυχία που δημιουργεί η αύξηση των αριθμών των περιστατικών βίας εναντίων των παιδιών που παρατηρήθηκαν κατά την περιόδο της οικονομικής κρίσης, αλλά και εκείνη  της Πανδημίας του Κορονοϊού, η διοίκηση και οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών του Ρεθυμνιακού μας νιώθουν την υποχρέωση να τονίσουν σχετικά με το εγκληματικό αυτό φαινόμενο : 

«Όταν «κλείνεις τα μάτια» στην κακοποίηση τους, είναι σαν να κλείνεις την πόρτα στο μέλλον που εκείνα άνοιξαν για να μας υποδεχτούν. Όταν αποδέχεσαι χωρίς να αντιδράς κάθε μορφή βίας στην οποία υπόκεινται αποτελείς συνένοχο σε ένα έγκλημα που πάντα θα έχει επιπτώσεις και συνέχεια. Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατεύουμε πάντα το χαμόγελο τους, να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους, να «χτίζουμε» ένα ακόμη καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον, όπου θα παίζουν, θα εκφράζονται, θα γελούν, θα δημιουργούν, θα αθλούνται, θα εκπαιδεύονται. Γιατί οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά το ιδανικό παρόν που θα εξασφαλίσει ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Το οφείλουμε με μοναδικό «αντάλλαγμα» το χαμόγελο της ψυχής τους».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ