ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αστέρας Ρεθύμνου: Ξεκίνησε το προπονητικό πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης

0

Υπεύθυνος για το πρόγραμμα θα είναι ο Γιώργος Μπαστάκης

Η ανακοίνωση:

«Από την Τρίτη (18/11) ξεκίνησε το προπονητικό πρόγραμμα τηλε-εκπαίδευσης της Ακαδημίας του ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε όλα τα μέλη της, αλλά και τους γονείς τους. Το προπονητικό επιτελείο της Ακαδημίας μας έχει εκπονήσει το online πρόγραμμα μέσω διαδικτύου, με υπεύθυνο τον τεχνικό διευθυντή της, Γιώργο Μπαστακη.

Οι online προπονήσεις θα είναι καθημερινής βάσης εκτός Κυριακής, θα διεξάγονται διαδικτυακά με την αμέριστη στήριξη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται εβδομαδιαία σε όλα τα μέλη της Ακαδημίας μας. Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι όλα τα μέλη της ομάδας μας, να κρατήσουμε ζέστη την επαφή μεταξύ μας, να αναπτύξουμε συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές δεξιότητες και παράλληλα να γεμίσουμε με θετικότητα και αισιοδοξία ένα κλίμα κανονικότητας στις παράξενες αυτές μέρες που ζούμε.

Πιο συγκεκριμένα οι προπονητικές μονάδες αναπτύσσονται σε 4 άξονες.

Αρχικά στην προπονητική διαδικασία ασκήσεων τεχνικής, δύναμης κορμού και συναρμοστικών ικανοτήτων μέσα από συγκεκριμένο ασκησιολόγιο. Έπειτα μέσω της βίντεο ανάλυσης επιδιώκεται η παρατήρηση και ο έλεγχος υπό ομαδικών τακτικών συμπεριφορών και στις 4 φάσεις του παιχνιδιού. Ο τρίτος άξονας αφορά τις σεμιναριακού τύπου παρουσιάσεις από εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες όπως εξειδικευμένους προπονητές τεχνικής και τακτικών αναλύσεων και επιστημονικές παρουσιάσεις από διατροφολόγους, ψυχολόγους και άλλους επιστημονικούς συνεργάτες.

Τέλος εκλεκτοί καλεσμένοι όπως μέλη της Εθνικής 2004 και άλλοι επώνυμοι και διακεκριμένοι αθλητές (μεταξύ αυτών και ταλέντα της ακαδημίας του Αστέρα που διαπρέπουν σε μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης) θα κληθούν να συνομιλήσουν και να παίξουν μαζί με τους αθλητές της μεγαλύτερης ακαδημίας της πόλης.

Για αυτή την πρώτη εβδομάδα, στο πρόγραμμα των online προπονήσεων της Ακαδημίας μας θα συμμετάσχουν με προπονητικό πρόγραμμα ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Μπαστάκης και οι προπονήτριες της Ακαδημίας μας Ελευθερία Δαφέρμου, Μαρία Πολιουδάκη, αλλά και ο Βασίλης Μπαστάκης με προπόνηση τεχνικής coerver. Ακόμη θα φιλοξενηθούν οι εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών (και scouting ποδοσφαιριστών) κ.κ. Νίκος Λαμπίρης, Τάσος Τεριζόγλου για ενημέρωση των γονέων σε θέματα που άπτονται της ιδιότητας τους. Εκλεκτοί προσκεκλημένοι αυτής της πρώτης εβδομάδας, θα είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 με το «μαγικό» αριστερό πόδι Βασίλης Τσιάρτας, αλλά και ο επίσης διεθνής ποδοσφαιριστής Χάρης Παππάς, οι οποίοι θα συνομιλήσουν με τα παιδιά για τις εμπειρίες τους για το αγαπημένο μας ποδόσφαιρο».

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας μας Γιώργος Μπαστάκης χαιρέτησε αυτό τον πρωτοποριακό τρόπο επαφής, επικοινωνίας, ενημέρωσης και εκγύμνασης των μελών της Ακαδημίας μας με την ακόλουθη δήλωση:

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη δυνατότητα που μας έδωσε μέσα από την επιμόρφωση στις συνθήκες Της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να μπορούμε να δημιουργήσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τα στοιχεία της αλληλεπίδρασης με σύγχρονο τρόπο και η αμεσότητα που προσδίδει έχουν ως αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των αθλητών να μετουσιώνεται σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα με ευχάριστο τρόπο. Η ευθύνη ενός προπονητή είναι να εξελίσσεται και να δηλώνει παρών στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες τόσο των παιδιών όσο και των γονέων τους. Σκοπός μας είναι να κρατήσουμε τα παιδιά ενεργά και κοντά στο άθλημα του ποδοσφαίρου αποτελώντας παράλληλα τα κατάλληλα πρότυπα όταν οι συνθήκες αλλάζουν και γίνονται πιο δύσκολες».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ