ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι δεν γνωρίζει το Ευρωκοινοβούλιο

0

Μετά το ηχηρότατο ράπισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με 28 σημεία, καλόν είναι οι Ευρωβουλευτές να υπενθυμίσουν και τις πιο κάτω παραβιάσεις:

          1.  Για 18 χρόνια (από το 2006 που πρωτοδιαπιστώθηκε η αναποτελεσματικότητα του ν. 3068/2002) η Ελλάδα βρίσκεται υπό αυξημένη επιτήρηση ενώπιον της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, διότι δεν τροποποιεί τον πιο πάνω νόμο.

          2. Μόνο το 5% των βουλευτών έχουν νομική κατάρτιση, κατάλληλη για το νομοθετείν. Οι υπόλοιποι είναι: «γλάστρες». Το χειρότερο είναι ότι κανείς υπουργός δεν κινητοποίησε τους κοιμώμενους συνταγματολόγους για κατεπείγουσες αλλαγές στο Σ. Έτσι, επί 50 χρόνια το νομοθετικό σώμα ευρισκόμενο σε αφασία, δεν ενδιαφέρθηκε για την αλλαγή του άρ. 16 του Σ. για τα ΑΕΙ και του άρ. 95 παρ. 5 Σ.: «Η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις». Όμως, τα δικαστήρια δεν έχουν σοβαρά εργαλεία εξαναγκασμού σε συμμόρφωση. 

         3. Η κυβέρνηση αφήνει να καταστρέφονται τα νησιά και το τουριστικό προϊόν, δηλ. η επιβίωση των κατοίκων τους. Το αποκορύφωμα της αφασίας και παχυδερμίας των υπ. Περιβάλλοντος, είναι η σύνταξη νομοθετημάτων που βιάζουν την πάγια νομολογία του ΣτΕ καθώς και η παγκόσμια πρωτοτυπία με την … νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Είναι αδιανόητο να κτίζονται πέριξ της Ακροπόλεως όροφοι που εμποδίζουν την θέα και να μην κατεδαφίζονται σε χρόνο ρεκόρ.

          4. Κατήργησε η κομματοκρατία τον ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, έτσι ώστε να οργιάζουν ανενόχλητοι οι μαφιόζοι και να ανεβαίνει ο κατάπτυστος δείκτης της διαφθοράς στο Δημόσιο, από τον σημερινό 57 προς τα άνω!!!

          5. Οι πολίτες είναι φιμωμένοι, γιατί η δημοσιογραφία είναι κίτρινη και δεν δέχεται να καταχωρήσει άρθρα/επιστολές/διαμαρτυρίες των πολιτών, παρά μόνο μετά από λογοκρισία.

          6. Για τις υποκλοπές, ουδέποτε υπήρξε «άπλετο φως» και ο νέος νόμος που ψηφίσθηκε μετά το σκάνδαλο αυτό, δέχεται κριτική από νομικούς, ακαδημαϊκούς και ανεξάρτητες αρχές, για περιορισμό των εξουσιών της ΑΔΑΕ. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ελεύθεροι να ερευνήσουν θέματα σχετικά με Αστυνομία, Στρατό και Εκκλησία, διότι υπάρχει λογοκρισία. Το ΕΣΡ είναι σκόπιμα υποστελεχωμένο, ώστε να συνεχίζεται η διαπλοκή με ασυδοσία (χωρίς πρόστιμα), στα ιδιωτικά κανάλια.

          7. Οι καρεκλοκένταυροι υπ. αρνούνται να συμμορφωθούν προς τις συστάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη.

          8. Η κυβέρνηση αδρανεί στην νομοθέτηση διατάξεων που υποχρεώνουν τον υπ. Περιβάλλοντος και τους Δημάρχους να πληρώνουν εξ’ ιδίων τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την Ε.Ε. για τις παράνομες χωματερές.

         9. Απραξία των κυβερνώντων για σχεδιασμό μοντέλου αγροτικής παραγωγής, που τελικά υπεβλήθη το 2022 (γραμμένο στο πόδι) και η Κομισιόν μας το επέστρεψε με 475 παρατηρήσεις. Αποφεύγει η κομματοκρατία να κάνει διασταύρωση των εκτάσεων βόσκισης, με τον αριθμό των αιγοπροβάτων, ώστε να αποτρέπεται η κλοπή επιδοτήσεων.

         10. Οι πολίτες είναι ανυπεράσπιστοι, τα Δικαστικά μέγαρα κλπ, εξαιτίας της παράλυτης ΕΛ.ΑΣ. με 57.000 αστυνομικούς (αντί των 5.000).

Λόγω της κώφωσης της κομματοκρατίας, προφανώς θα αναμείνουμε και νέα ραπίσματα από το Ευρωκοινοβούλιο. Άραγε, ακούει κανείς;

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ