ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα αίτια για το βατερλώ Μπακογιάννη

0

Η ήττα Μπακογιάννη έχει-όλως ενδεικτικά- τις ακόλουθες αιτίες:

1. Αποστασιοποίηση από τους δημότες της γειτονιάς χωρίς να αφουγκράζεται τα προβλήματά τους, που όμως εκείνοι τα γνωρίζουν πολύ καλά και αναμένουν κατεπείγουσες λύσεις. Ουδέποτε έγιναν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης στην T.V. (στα 4 χρόνια) π.χ. με 20 πολίτες έτσι ώστε να εκθέσουν οι δημότες τα «θέλω» τους και να καταγραφούν οι εισηγήσεις τους, αφού πάντοτε έπεφταν στον κάλαθο των αχρήστων, δηλαδή στο τριτοκοσμικό κενό, προφανέστατα διότι ο δήμαρχος ησχολείτο με αλλότρια.

2. Ημιτελή έργα στην Πανεπιστημίου, στο Σύνταγμα, στο Κολωνάκι με μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία. Παραλείψεις στο να τεθούν σοβαρές ποινικές ρήτρες στις περιπτώσεις καθυστέρησης παράδοσης των έργων.

3.  Η τραγική/τριτοκοσμική κατάσταση της αγοράς στην οδό Αθηνάς που επί χρόνια αποτελεί κόλαφο για το κέντρο της πρωτεύουσας (Ας μιμηθεί ο νέος δήμαρχος την εκπληκτική αγορά της Βουδαπέστης κλπ).

4. Η καθυστέρηση πολλών ετών για συνεννόηση με Ε.Ο.Ε. (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) για το ολυμπιακό κολυμβητήριο που εδώ και 11 χρόνια ρημάζει και είναι επικίνδυνο. Ίσως θα έπρεπε να κατεδαφιστεί γιατί υπάρχει σωρεία αυθαιρέτων κτισμάτων πέριξ (βλ. Αίγλη κλπ) που γειτνιάζουν με αρχαιολογικό χώρο.

5. Υπάρχουν ευθύνες για τα κλειστά φρεάτια, τα ρέμματα, λόγω αφασίας του Δήμου,με κινδύνους για τις ζωές των δημοτών.

6. Ευθύνες για την δημοτική Αστυνομία που έχει πάρει κόκκινη κάρτα από τους πολίτες, διότι βρίσκεται σε αφασία και παραλυσία. Είναι ένας απλός θεατής στην ηχορύπανση, στις αφισοκολλήσεις κλπ. Οι Αστυνομικοί έχουν μετατραπεί σε κηφήνες και απλά εισπράττουν τον μισθό τους, οι δε πολίτες είναι πλήρως απροστάτευτοι.

7. Μη ενημέρωση πολιτών για τα οικονομικά του Δήμου με δημοσιεύσεις στη Διαύγεια για έσοδα-έξοδα με πλήρη λογοδοσία/διαφάνεια.

8. Προληπτικά μέτρα με ελέγχους από την πολεοδομία του Δήμου για να προλαμβάνονται ανεγέρσεις ξενοδοχείων κλπ που πχ εμποδίζουν την θέα στην Ακρόπολη. Ούτε μια εισήγηση για την μείωση του συντελεστή δόμησης για μια ανθρώπινη πόλη.

9. Απραξία στην κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων και  ρημαγμένων περιπτέρων/κτισμάτων που επί χρόνια εμποδίζουν την διέλευση πεζών, αναπήρων, καροτσιών κλπ.

10. Οι πολίτες απεχθάνονται τις δημαρχιακές πομφόλυγες, τον νεποτισμό, το φέουδο της κομματοκρατίας, τις διασυνδέσεις με συγγενείς στην T.V. και επιλέγουν τον φιλοπρόοδο και οτρηρό εργάτη που έχει στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών.

Όποιοι απείχαν στις εκλογές έστειλαν ένα ηχηρό χαστούκι/κόλαφο για τους δημάρχους που κωφεύουν στα αιτήματα των πολιτών και σφυρίζουν αδιάφορα. Κάποιοι όμως σηκώθηκαν από τον καναπέ της αποχαύνωσης, ραθυμίας, ακινησίας και της πτωμαϊνης και αποφάσισαν να ψηφίσουν με γνώμονα το debate! Από το αποτέλεσμα των εκλογών μπορούν να συναχθούν χρησιμότατα διδάγματα/συμπεράσματα και για τον νικητή και για τον ηττημένο: Όποιος είναι γατζωμένος στην καρέκλα και δεν συνομιλεί με τους δημότες ώστε να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους, είναι άξιος της τύχης του. Κανείς δεν είναι ανίκητος και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το ράπισμα ήταν ηχηρό ένεκα της αλαζονείας, της έπαρσης και της κουφότητας στα αιτήματα. Τελικά, η κάλπη είναι το μοναδικό αντίδοτο στην φίμωση των πολιτών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ