ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Με τον Παπανδρέου για να αναγεννηθεί και μεγαλώσει η Δημοκρατική παράταξη

0

Η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει μεγάλα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα και προκλήσεις. Οι αιτίες που οδήγησαν στην κρίση χρέους και τον αναγκαστικό δανεισμό, απειλώντας με νέα αδιέξοδα, οι παγκόσμιες κοσμογονικές αλλαγές και κίνδυνοι, που μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες, καθώς και η εθνική συνεννόηση, που επιβάλλεται σε πολλά, παραμένουν στα αζήτητα.

Χρειάζεται μια βαθιά νέα Αλλαγή, που ο σημερινός διπολισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να προσεγγίσει.

Την ίδια ώρα οι λαοί της Ευρώπης στα αδιέξοδα τους, αναζητούν λύση στη Σοσιαλδημοκρατία.

Μέσα στις συνθήκες αυτές, η εκλογή Προέδρου στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, μπορεί υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία για το Κίνημα μας, να μεγαλώσει καταλαμβάνοντας τη θέση που του αξίζει στο πολιτικό μας σύστημα και δίδοντας προοπτική στις ανάγκες της Χώρας.

Βασική προϋπόθεση, να αναδειχθεί μια νέα ηγεσία, που να μπορεί να κάνει πράξη τα παραπάνω.

Ο Γ. Παπανδρέου έχει αυτή τη δυνατότητα. Απόδειξη η υποψηφιότητα του, που μόνον η ανακοίνωση της, έχει φέρει το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος.

Όμως στην δυνατότητα του Γ. Παπανδρέου, συνηγορούν τα ακόλουθα:

  • Δεν κινήθηκε με κριτήρια καριέρας, όπως οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Ανέλαβε ως πυροσβέστης την αντιμετώπιση του οικονομικού εκτροχιασμού που προηγήθηκε και δικαιώθηκε για τη διακυβέρνηση του 2009-2011, από όσα ακολούθησαν (δύο επαχθέστερα μνημόνια, λόγω Ζαππείων Σαμαρά και ψευδαισθήσεων ΣΥΡΙΖΑ).
  • Έχει δώσει απτά δείγματα γραφής την ίδια περίοδο, για το τι χρειάζεται η Χώρα, ώστε να μην οδηγηθεί ξανά στην χρεωκοπία (Ηλεκτρονική συνταγογράφιση, ψηφιακό κράτος, διαύγεια, κλπ),.
  • Διαθέτει την απαραίτητη βαρύτητα και το ηθικό ανάστημα (τ. Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εκφράζει τον Παπανδρεισμό, με την έννοια του συμβολισμού ενός ρεύματος αρχών και αξιών της Δημοκρατικής Παράταξης).
  • Είναι κατεξοχήν πολιτικός του μέλλοντος, με βαθιά γνώση του κόσμου, με νεωτερικές ιδέες και με πολιτικές ικανές να εμπνεύσουν τη νέα γενιά.
  • Μπορεί να συνεισφέρει πολλά στον πολιτικό διάλογο, για την οικονομία στον καιρό της υγειονομικής κρίσης και μετά, για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τις κοινωνικές ανισότητες, τον πρωταγωνιστικό ρόλο της πατρίδας μας στις πρωτοβουλίες για την κλιματική κρίση και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και ασφαλώς για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο και υπό το πρίσμα του τουρκικού επεκτατισμού.

Η υποψηφιότητα σήμερα και η νίκη του Γ. Παπανδρέου αύριο, συνδέει την υπόθεση της αναγέννησης και του μεγαλώματος της Δημοκρατικής Παράταξης, με το μέλλον της Πατρίδας μας, αποτελώντας μεγάλη ευκαιρία και ελπίδα για το Λαό μας.

ΥΓ: Να έχουμε κατά νου, ότι η υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου, ανατρέπει παρασκηνιακούς και εξωθεσμικούς σχεδιασμούς και γι αυτό είναι ευνόητη και η αντίδραση ποικιλώνυμων δυνάμεων, την οποία πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ