ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ονομαστά

0

Ας ολοκληρώσουμε το γράμμα Δ, με απέραντες παραλείψεις εξυπακούεται, και εν αναμονή δικών σας συμπληρώσεων. Και το Δ πάντως αποκαλύπτεται ένα γοητευτικό ταξίδι. Πάμε από κάτω προς επάνω.

Δώρος ο γενάρχης των Δωριέων, από τους σπουδαιότερους Έλληνες, γιός του Έλληνα και εγγονός του Δευκαλίωνα, αδελφός του Ξούθου και του Αιόλου. Οι Δωριείς του Ελληνικού Βορά ήταν ένα από τα τέσσερα αρχαιότερα και αρχικά Ελληνικά φύλα. Κάμποσοι βέβαια, βυσσοδομούν ανέκαθεν, τους εξηγούν ως βόρειους, της Σουηδίας μπορεί ή της Γροιλανδίας, ποιος να ξέρει, ξένοι να’ ναι κι’ ότι να’ ναι. Γιοί του Δώρου, του Έλληνα και του Δευκαλίωνα. Αλλιώς θα τους λέγανε Χαζαμπιχλάμ καθότι Εσκιμώοι! Δωριείς ονομάζονταν από τότε. Δεν τους ονομάσαμε τον 20ο αι!!!

Δωρίδα η αρχαία ονομασία μεταξύ Φωκίδας –Οίτης – Παρνασσού. Πρωτεύουσα το Λιδωρίκι σήμερα. Δωδώνη. Το σπουδαιότερο και το αρχικό θρησκευτικό κέντρο (οι Σελλοί) όλης της Ελλάδας στην Ήπειρο, μαντείο και θέατρο αργότερα, ο Δωδωναίος Δίας, πόλη επίσης, κραταιά. Το Δυρράχιο στην Αλβανία ας μνημονευθεί καθότι η Ελληνική Επίδαμνος. Ο Δυρός στη Λακωνία, η Δύμη αρχαία πόλη στην Αχαΐα, οι Δρύοπες Ελληνικό τρομερό φύλο μεταξύ Οίτης – Παρνασσού, το απορρόφησαν οι Δωριείς, οι Δρυίδες ιερείς στην Ευρώπη δεν ομοιάζουν τυχαία με τους συναδέλφους τους Έλληνες. Από τον ιερό δρυ το όνομα, μην ξεχνάμε τον Δρίσκο την κορυφή στα Γιάννενα γιατί για να ελευθερωθεί το 1912, ποτίστηκε και με Ρεθεμνιώτικο αίμα (η μικρή στριφογυριστή οδός πίσω από το νεκροταφείο σήμερα στο Ρέθυμνο).

 Ο Δράκων πρώτος νομοθέτης των Αθηνών, 7ος αι., ως σήμερα οι νόμοι Δρακόντειοι. Αυστηροί. Όχι... δράκοντας (από το δέρκομαι= βλέπω πολύ καλά «Έλληνες» και οι Δράκοι, ούτε Ευρωπαίοι, ούτε εκ Κίνας) όπως ευρύτερα νομίζεται... Δράκος και το επώνυμο ηρωικής οικογένειας Σουλιωτών του ’21, ακόμα και βαπτιστικό όνομα, οι Δραγούμηδες, το γένος γονυπετεί, ο Ίωνας πρωτεργάτης και διπλωμάτης (δολοφονήθηκε), πρωθυπουργός (1910) Στέφανος, πολιτικός Φίλιππος και το Δραγατσάνι του ΄21 με τον Ιερό Λόχο (άντε να βρεις σήμερα φοιτητές να σκοτωθούν εθελοντικά στη Ρουμανία για την Ελλάδα).

Ο Δούρις ήταν Αθηναίος αγγειογράφος του 6ου αι. Ελληνικό και το Δορύστολον, πόλη στον Δούναβη. Στη Φρυγία το Δορύλαιον, Εσκί Σεχίρ το 1922. Στις Κυκλάδες η Δονούσα (εκ της δόνησης), ο Δόλοψ γενάρχης των υπέροχων Δολόπων στη Θεσσαλία, γιός του Ερμή. Θυμηθείτε φυλές που συναντήσαμε στο Δ και τους γενάρχες που τις ονόμασαν. Δόλοπες, Δρύοπες, Δωριείς, Δαναοί και οι Δόλογκοι της Θράκης. Του Δόλογκου. Γιός του Κρόνου και της Θράκης. Έτσι... από την εποχή του Κρόνου με μητέρα την κόρη του Ωκεανού και της Παρθενόπης, αδελφή της Ευρώπης. Έλληνες και οι Δόλογκοι του Δόλογκου, του Κρόνου, του Ωκεανού, της Θράκης, της Παρθενόπης, της Ευρώπης. ΕΛΛΗΝΙΚΑ τα πάντα.

Ο Λάδων δράκος  φύλαγε τα χρυσά Μήλα των Εσπερίδων

Διομήδης ονομάζονταν εκτός τον περίφημο Ομηρικό βασιλιάς του Άργους που κατεδίωξε τους θεούς Άρη και Άρτεμη (!!!) και ένας γιός του Άρη, βασιλιάς των Βιστόνων στη Θράκη. Τον σκότωσε ο Ηρακλής. Διόμεια δήμος στην Αττική και Διομέδων ένας από τους στρατηγούς των Αθηναίων που εν βρασμώ καταδικάστηκαν σε θάνατο (όλοι τους) μετά τη ναυμαχία στις Αργινούσες το 406 π. Χρ, νησίδες στη Λέσβο, εναντίον των Πελοποννησίων. Αναγκάστηκαν ν’ αφήσουν στη θάλασσα τους νεκρούς. Καμμιά δικαιολογία το 406 π.Χρ. ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΟΛΟΙ. Ο Διοκλής ήρωας σε Μέγαρα και νομοθέτης των Συρακουσών τον 5ο αι. π.Χρ.

Γεμάτο ήρωες, ένδοξους τόπους, Ελληνικές φυλές, νομοθέτες και γενάρχες, στρατηγούς, πλοία σ’ όλη τη Μεσόγειο, νόμοι και κανονισμοί και το Δ όπως όλα τα γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου. Κάτι παρόμοιο κανείς στην Αμερική, στην Αυστραλία, στον Καναδά και προς Πακιστάν, εξ Ινδιών ή Μαδαγασκάρη, από Αφρική μη τυχόν κάτι τις; Από Ευρώπη τόσες χώρες πλην του Ληρ που τον ανακάλυψε ο Σαίξπηρ τον... 16ο  αι. μ. Χρ και που δεν έκανε και τίποτα βέβαια... Από σκέτους τραγικούς στις καταιγίδες, η Ελλάδα γεμάτη...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ