ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Φουρθιώτης δεν είναι μεσαία τάξη

0

 ‘’Επιστρέφουμε στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ’’

Αυτό είναι το νέο επικοινωνιακό αφήγημα του  Πρωθυπουργού.

  Την Μ.Πέμπτη σύμφωνα με τις εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου θα πιστωθούν τα χρήματα της 7ης και τελευταίας επιστρεπτέας προκαταβολής, λίγες μέρες πριν το άνοιγμα της εστίασης με ποσό κατά μέσο όρο στις 3,300€.

 Στους πρώτους πέντε κύκλους, το σύστημα ήταν ανοικτό για να μπορούν οι επιτήδειοι  να φουσκώνουν τους τζίρους τους με συμπληρωματικές δηλώσεις και να παίρνουν υπέρογκα ποσά , με αποτέλεσμα τα χρήματα που ήταν συγκεκριμένα σε κάθε κύκλο, να μοιράζονται άδικα έως και καθόλου στους πραγματικά δικαιούχους.

  Η ΑΑΔΕ χρειάστηκε  την πίεση της αντιπολίτευσης για να ξεκινήσει τους ελέγχους στο πάρτι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και του ‘’ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ’’. 

 Εμάς τους μικρούς όμως  μας έχει  σε προγραμματισμό ελέγχων και επιδρομών.
Το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, τα κεφάλαια κίνησης με εγγύηση του κράτους τα οποία δεν τα πήραν ποτέ οι πραγματικοί δικαιούχοι  αφού οι τράπεζες τα είχαν διαθέσιμα μόνο για όσους είχαν καταθέσεις ή  ακίνητο καθαρό από προσημειώσεις.

 Ποιοι πραγματικά ευνοήθηκαν ?

Εξαγγέλλουν ΕΣΠΑ μη επιστρεπτέο για να βοηθήσουν την έναρξη των επιχειρήσεων μετά από 7 μήνες σκληρού lock down ,αλλά η πλατφόρμα των αιτήσεων δεν έχει ανοίξει ακόμα.
Όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς που η πλειοψηφία τους πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα με κομψό η αλήθεια είναι τρόπο, τους επισημαίνουν ότι είναι στην λάθος κατεύθυνση.

Η αντιπολίτευση με σοβαρές  και συγκροτημένες  προτάσεις  προσπαθεί να τους δώσει να καταλάβουν ότι κάνουν λάθος αλλά η αλαζονεία που τους διακατέχει δεν τους αφήνει να δουν τα σφαλματά τους.

Η τελευταία παρουσίαση του προγράμματος που είχα την τιμή να το παρακολουθήσω μεταξύ λίγων καλεσμένων από όλη την Ελλάδα για την βιώσιμη επανεκκίνηση της  οικονομίας που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας πριν λίγες μέρες, με   συμμετοχή  του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το χώρο της ΝΔ μαρτυρά για την ορθότητα των προτάσεων.

 Με αυτήν την σκληρή πραγματικότητα ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας θα έπρεπε να διαχειριστεί τα έξοδα της οικογενειάς του, της επιχειρησής  του αλλά και την προμήθεια προϊόντων για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 3 Μαίου.

Βέβαια ο αρμόδιος Υπουργός έλεγε "Τι να τα κάνουν τα λεφτα?Να γίνουν 300 κιλά?’’ ενώ η σύζυγος του με σωστό οικογενειακό προγραμματισμό  δηλ.με 38,40€ μαζί με το super Market περνάνε μια βδομάδα.     

Κάθε βδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει και από μια αποκάλυψη κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος ή εξωπραγματικών αναθέσεων στο όνομα της πανδημίας και δεν συγκινείτε κανείς!!

Ο Φουρθιώτης και ο κάθε Φουρθιώτης αυτού του κράτους, κάνει πλάκα με τα ‘’παραθυράκια’’ των ΚΥΑ και αν τολμήσει κάποιος να του κάνει έλεγχο, μπαίνει με μπράβους στα γραφεία υπουργών, τα σπάει, απειλεί και τελικά μεταθέτει υπουργούς!!


Γιατί για 40 χρόνια δεν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο με μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε κανένα τομέα της Ελληνικής Οικονομίας. 

 Η οποιαδήποτε ανάπτυξη ήταν άναρχη και εξυπηρετούσε συγκεκριμένα ακροατήρια τα οποία ζούσαν την ουτοπία της στιγμής και οικογένειες οι οποίες είχαν, έχουν στον ελεγχό τους την μιντιακή και πολιτική εξουσία λειτουργώντας σαν παράσιτα ,ενάντια πολλές φορές και στα εθνικά συμφέροντα της χώρα μας.


Γιατί μετά από 40 χρόνια πληρώσαμε τον λογαριασμό και οδηγήθηκε η χώρα μας στο χείλος του γκρεμού και της απαξίωσης και αν αναλογεί μερίδιο στο ΣΥΡΙΖΑ ας το πάρει για αυτά τα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε, αλλά ας πάρουν και οι άλλοι δύο για τα σαράντα χρόνια.
 Γιατί δεν πιστεύω ότι η ΝΔ δεν μπορεί ή δεν έχει ικανά στελέχη,τα οποία είναι θαμμένα κάτω από ακροδεξιούς και διεφθαρμένους παραγοντίσκους ,να κάνει πράγματα υπέρ των πολλών και της κοινωνίας απλώς δεν ΘΕΛΕΙ γιατί δεν είναι στις προτεραιότητες της και στο πολιτικό της DNA, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της ιδιωτικοποίηση της ΥΓΕΙΑΣ που είχε εξαγγείλει προεκλογικά αλλά λόγω της πανδημίας κρύφτηκε.
Γιατί με επικοινωνία προσπαθεί να ξεγελάσει την μικρομεσαία τάξη αφού η πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν βρίσκει ούτε ένα λάθος στην κυβερνητική πολιτική.
Γιατί δεν μπορείς να δίνεις συνέχεια ευκαιρίες σε αυτούς που σε χρεοκόπησαν και ψηφίζουν νόμους για να μην αποδοθούν ευθύνες, σε όλους αυτούς που τώρα και ένα χρόνο διαχειρίζονται την υγεία μας, την ψυχική μας υγεία και τις δουλειές μας.

Γιατί κούρασαν την κοινωνία με τις ψεύτικες και  αντιφατικές τους δηλώσεις για την πανδημία ξυλοκοπώντας όποιον δεν τους γέμιζε το μάτι.
Γιατί κατάθεσαν την πρόταση τους για το Ταμείο Ανάκαμψης κρυφά, έχοντας γνώση Γερμανός ευρωβουλευτής!!χωρίς να διαβουλευτούν καθόλου με τους αρμόδιους φορείς , κοινωνικές ομάδες και ειδικά αυτούς που θα σηκώσουν την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση.
 Αξίζει λοιπόν μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και στη πατρίδα μας, ακόμα και αν δεν συμφωνούμε σε όλα, γιατί μπορεί και θέλει να αλλάξει την χώρα ώστε να υπάρξει ένα κράτους ο οποίο θα ενδιαφέρεται για κοινωνική δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι μόνο για κολλητούς!!

Και γιατί όλοι μα όλοι ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων συμφωνούμε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλεψε,άλλωστε αν συνέβαινε το αντίθετο είμαι σίγουρος οτι ΜΜΕ δεν θα το άφηναν να ξεχαστεί!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ