ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πως μπορεί να εξηγηθεί η ραγδαία αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου εν μέσω πανδημίας

0

 Τελευταίως έχει διαπιστωθεί μια αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου Μπρεντ , εικόνα 1, η οποια δεν μπορεί να εξηγηθεί ιδιαίτερα όταν την αναγάγουμε στην τιμή του 2014 όταν η ισοτιμία δολλαρίου προς ευρώ ήταν $ 1.55// 1 ευρω. Τότε η τιμή του Μπρεντ ήταν $85/ βαρέλι ενώ σήμερα είναι $ 62/βαρέλι με ισοτιμία $1.22/ 1 ευρώ. Δηλαδή αν αναγάγουμε την σημερινή τιμή του Μπρεντ στο  στο ισοδύναμο του 2014 μιλάμε για περίπου την ίδια τιμή.  Το 2014 η παγκόσμια άνθιζε ενώ το 2021 λόγω πανδημίας η ΄παγκόσμια οικονομία χωλαίνει.  Άρα η αιτία της αύξησης της τιμής του αργού πετρελαίου εν μέσω πανδημίας, δηλαδή της ακινησίας ολων σχεδόν των μέσων μεταφοράς μαζύ με την φρενίτιδα που έχει πιάσει τους Έλληνες εφοπλιστές για την κατασκευή πλοίων που θα μεταφέρουν τόσο υγροποιημένο φυσικό αέριο και αργό πετρέλαιο οφείλεται σε κάποιο υπαρκτό λόγο. Οι ¨Ελληνες εφοπλιστές δεν ξοδεύουν πάνω απο $ 8 δις για την κατασκευή πλοίων διότι είναι αφελείς.

Η μόνη  λογική εξήγηση προέρχεται απο τα στοιχεία της ΝΑΣΑ,εικόνες 2 και 3, που μας έχει προειδοποιήσει ότι έχουμε σε μία παγετώδη περίοδο ψυξης της γής μεχρι το 2053 +/-11 χρόνια την οποία την ονομάζουν Eddy και την παρομοιάζουν με την μεσοπαγετώδη περίοδο Maunder, που κράτησε απο το 1645 έως το 1715. Με δεδομένο ότι οι ΑΠΕ θα υπολειτουργήσουν λόγω παρατεταμένου ψύχους η ανθρωπότητα ειναι αναγκασμένη να στηριχθεί στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Έτσι εξηγείται η εκθετική αύξηση των τιμών με τις παραγγελίες των Ελλήνων εφοπλιστών. Και βεβαίως η άνοδος των τιμών του αργού πετρελαίου θα συνεχιστεί όταν ο τουρισμός και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κινηθούν.

Άνοδος της τιμής του αργού πετρελαίου το τελευταίο τριμηνο και του τελευταίου δωδεκαμήνου
Συσχετισμός του αριθμού των ηλιακών κηλίδων (Sunspot Numbers) με την αυξομείωση της μέσης γήινης θερμοκρασίας από το 1600 έως το 2020. Παγετώδεις περίοδοι Maunder, Dalton, Gleissberg και, η αναμενόμενη παγετώδης περίοδος Eddy από το 2020 έως το 2053 +/-11 χρόνια
http//en.Wikipedia.org>wiki>Solarcycle NASA has recently revealed this upcoming solar cycle (25) will be “the weakest of the past 200 years” and they’ve correlated previous solar shutdowns to prolonged periods of global cooling here.

 

Η έκταση του παγοκαλύμματος στον Βόρειο Πόλο το 2019. Φωτογραφία της ΝΑΣΑ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ