ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αγροδιατροφική ένδεια….

0

Το πόσο αναγκαίο είναι να αλλάξει η Κοινή Αγροτική Πολιτική και πόσο προβληματικός είναι ο τομέας παραγωγής αγροτικών προϊόντων στην χώρα μας, το δείχνουν τα νούμερα και οι αριθμοί των εισαγόμενων αγροτικών τροφίμων στην Ελλάδα.

Κοντολογίς, αυξημένες κατά 23,26% είναι οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών τους πέντε πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.

Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές ανήλθαν σε 383.324 τόνους φρούτων και λαχανικών το πεντάμηνο του τρέχοντος έτους έναντι των 310.979 τόνων του ίδιου διαστήματος του περασμένου έτους.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου, Γιώργος Πολυχρονάκης οι τάσεις αυτές δείχνουν την «συνεχή ανάπτυξη του ξένου ανταγωνισμού τόσο στην χώρα μας όσο και στις λοιπές κοινοτικές αγορές».

Αν μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν είναι ικανή σήμερα να παράγει μαρούλια και ντομάτες, τότε τι μπορεί να κάνει; Αν μια χώρα με τέτοιο κλίμα δεν μπορεί να καλύψει τις διατροφικές της ανάγκες, τότε για τι οικονομία μιλάμε; Έχει χαθεί κάθε έννοια λογικής! Μια χώρα που δεν παράγει δεν μπορεί να έχει σθεναρή οικονομία και το μέλλον της είναι τρωτό και αβέβαιο. Ας το καταλάβουν επιτέλους οι πολιτικοί σε όλα τα επίπεδα!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ