ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Απάντηση στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις αμπελουργών

0

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Διαβάσαμε το άρθρο με τίτλο «ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ 2023 ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα rethemnosnews.gr και επειδή θεωρούμε ότι η  εφημερίδα σας  εξαπατήθηκε από τον ΕΛΓΑ με διασπορά ψευδών ειδήσεων και επειδή μας αφορά , για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ να δημοσιεύσετε την δήλωση μας. Εμείς αναλαμβάνουμε κάθε νομική συνέπεια.

                                         ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ

Η αλήθεια είναι ότι ο ΕΛΓΑ έκλεψε τις αποζημιώσεις αποδίδοντας την ζημιά του καύσωνα στον περονόσπορο ψευδώς και μεθοδευμένα.

Αντί λοιπόν να απαντήσουν σε εμάς ακόμα και δικαστικά στη μήνυση μας που κοινοποιήθηκε στο υπουργείο και στην κεντρική υπηρεσία ΕΛΓΑ κατά των υπάλληλων τους, απάντησαν  διαδίδοντας ψευδή μέσω του τύπου καταθέτοντας πενταροδεκάρες άλλα με στόμφο διαδίδουν ψευδόμενοι  ότι πλήρωσαν τις ζημιές.

1.Μας απαντάει λοιπόν άστοχα ο ΕΛΓΑ ενώ εμείς δεν μηνύσαμε την υπηρεσία αλλά προσωπικά τους 3 υπαλλήλους.

2.Δεν αναφέρει πουθενά για τις ενστάσεις που έγιναν. Άραγε τις πέταξαν στα σκουπίδια; Δεν θα παραξενευτούμε αν κάτι τέτοιο  έγινε.

3. Αναφέρουν για βροχές τον Ιούνιο του 2023 που προκάλεσαν περονόσπορο. Στην περιοχή Σταβιών δηλ. εκεί που είναι οι αμπελώνες μας έκανε μόλις 0.4 χιλιοστά βροχής  δηλ ούτε δροσούλα η οποία προκάλεσε  κατ αυτούς  περονόσπορο σε ψεκασμένα αμπέλια με χαλκούχο σκεύασμα. Επειδή δηλ. σε κάποιες  μακρινές περιοχές έκανε σημαντικές βροχοπτώσεις άρον - άρον έκανε ζημιά ο περονόσπορος και εκεί που δεν έβρεξε.

4.Αναφέρουν ότι στη βιολογική καλλιέργεια δεν υπάρχει αντιμετώπιση περονόσπορου. ΟΤΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΟΥΣ. Υποτίθεται ότι είναι γεωπόνοι. Μάλλον να σκίσουν τα διπλώματα τους αν έχουν. Ο γράφων το κέιμενο είναι ένας από τους τρείς Κρητικούς που πρίν 35 χρόνια πρώτοι αρχίσαμε να βιοκαλιεργούμε 1. Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΓΕΩΠΟΝΟΣ 2. ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ( ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ) 3. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Ο ΓΡΑΦΩΝ) και πιστοποιούμασταν τότε από τον  ΣΟΓΕ ( Σύλλογος οικολογικής γεωργίας Ελλαδος) Ο γράφων ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ- ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ  ,ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ( ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ), 35 ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΟΚΑΛΙΕΡΓΗΤΗΣ. Όλες λοιπόν οι ασθένειες στην βιοκαλλιέργεια  του αμπελιού είναι ΑΠΌΛΥΤΑ  αντιμετωπίσιμες – είναι παιχνιδάκι αρκεί να ακολουθεί κάποιος το δελτίο του ινστιτούτου προστασίας το οποίο έρχεται με email και φυσικά ο αγρότης να είναι κάθε μέρα μέσα στα αμπέλια  του. Στην βιοκαλλιέργεια τα χαλκούχα σκευάσματα  είναι πιστοποιημένα επιτρεπτά και αντιμετωπίζουν απόλυτα τον περονόσπορο. Τα δικά μας αμπέλια ήταν ψεκασμένα και χωρίς να βραχούν. Σίγουρα για όλα αυτά που γραφούν θα γελούν ολοι οι αγρότες και γεωπόνοι. Τους προσκαλώ σε δημόσια συζήτηση για την αμπελουργία και τη βιοκαλλιέργειας αν αντέχουν.

5. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΕΛΓΑ έβρεξε δυνατά τον Ιούνιο του 2023 μας έπιασε περονόσπορος και 1 μήνα μετά ΒΡΗΚΕ σταφύλια ο καύσωνας να τα κάψει αλλά  παρ’ όλα αυτά………. έμειναν και σταφύλια να τρυγήσουμε κιόλας  και η ζημιά μας περιορίστηκε στο 30% με αποζημίωση για 30 περίπου στρέμματα 726,76 ευρώ.

6. ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2024 ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΆΛΛΩ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ο οποίος στο δημοσίευμα ούτε λίγο ούτε πολύ μας έκανε χάρη που μετά από τέτοια καταστροφή έβαλαν ΟΛΕΣ τις δυνάμεις τους να μας δώσουν γρήγορα τις πενταροδεκάρες τις οποίες εμείς φυσικά θα αρνηθούμε και θα επιστρέψουμε μέσω του παρακαταθηκών και δανείων διεκδικώντας το δίκιο μας στα ποινικά και αστικά δικαστήρια».

ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΧΗΜΙΚΟΣ - ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ