ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων της Κρήτης

0

Στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποδέχτηκε ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης, μαζί με τον Υφυπουργό Σταύρο Κελέτση και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Στρατάκο, εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων από όλη την Κρήτη, συζητώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και για τους στόχους της επόμενης μέρα.

Ο κ. Αυγενάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρουν το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ, στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ και στον συντονισμό ανάμεσα στις απαιτήσεις του κλάδου και στις στρατηγικές του ΥπΑΑΤ.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Αυγενάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
 Είχα τη χαρά να υποδεχτώ, μαζί με τον Υφυπουργό Σταύρο Κελέτση και τον Γ.Γ Γιώργο Στρατάκο, εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων της Κρήτης, συντοπίτες μου με κοινή επιθυμία να πάμε τον κλάδο πιο ψηλά.
 Αναφέρθηκα στην ένταξη των 6.000 νέων κρητικών αγροτών και κτηνοτρόφων που έφερε χαμόγελα σε όλο το νησί, ενώ παρουσίασα το σχέδιό μας για συνεχή στήριξη προς τους κτηνοτρόφους, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της κατάρτισης και της εκπαίδευσής τους.
 Η αξιοποίηση των εργαλείων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, του Στρατηγικού Σχέδιο της ΚΑΠ, ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, καθώς και ο συντονισμός ανάμεσα στις ανάγκες των επαγγελματιών και των πρωτοβουλιών του ΥπΑΑΤ, είναι απαραίτητα «συστατικά» για να βελτιώσουμε την κτηνοτροφία στην Κρήτη.
 Πιστοί στη φιλοσοφία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, συνεχίζουμε το έργο μας με πολλή δουλειά και τόλμη!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ