ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σήμερα απόγευμα οδηγείται η πίστωση για βιολογικά, σπάνιες φυλές και κομφούζιο, ύψους 180 εκατ. ευρώ

0

Μια τελευταία λίστα με τα ονόματα 500 περίπου δικαιούχων ήταν αυτή που καθυστερούσε την υπογραφή των εντολών πριν αυτές φύγουν για την Τράπεζα Πειραιώς, οι υπηρεσίες της οποίας είχαν τη δυνατότητα ως τις 6 το απόγευμα της Τρίτης να «τρέξουν» την πληρωμή. Διαφορετικά, η όλη διαδικασία μεταφέρεται για την επομένη μέρα, ήτοι σήμερα 7 Δεκεμβρίου.

Η εικόνα των διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στο μέγαρο της οδού Δομοκού, όπου και η έδρα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δείχνει καθαρά τα «αναχώματα» που προσπάθησαν να στήσουν άλλη μια φορά τα απομεινάρια της συντεχνίας του ΟΣΔΕ και την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας και του προέδρου του Οργανισμού να κλείσουν τα θέματα χωρίς να υπονομεύεται ο ρόλος του εντολοδόχου.

Αρχικά με την μεταφορά (αρχές Νοεμβρίου) και των δεδομένων που σχετίζονται με τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα στην ασφαλή πλατφόρμα του gov.gr και στη συνέχεια με την τήρηση των προθεσμιών και των ενωσιακών κανόνων, χωρίς να προκύπτει θέμα με τις κοινοτικές αρχές. Παρά το γεγονός ότι αυτού του είδους τα τερτίπια δεν αφορούν τους δικαιούχους των ενισχύσεων, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά τα χρήματά τους, έχουν τη σημασία τους, αν θέλει κανείς να δει την εξέλιξη των πραγμάτων σε βάθος χρόνου και την πραγματική απελευθέρωση του συστήματος διαχείρισης των ενισχύσεων από τα «δεσμά» μιας ιδιότυπης δυναστείας

agronews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ