ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ρέθυμνο: Στο 1,30 η τιμή αγορά του γάλακτος από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

0

“Ο Κτηνοτροφικός σύλλογος Μυλοποτάμου ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι είχαμε συνάντηση και με τις δύο ενώσεις Μυλοποτάμου και Ρέθυμνου στο δημαρχείο Ανωγείων. Συζητήσαμε όσον αφορά το κόστος παραγωγής και την τιμή του γάλακτος και για τις ζωοτροφές. Καταλήξαμε και κλείσαμε τιμή για το πρόβειο γάλα για τη φετινή σεζόν με την ένωση Μυλοποτάμου και την Ένωση Ρεθύμνης στο 1.30 ευρώ. Καλή αρχή για τον κάθε κτηνοτρόφο»,  τονίζει στη δήλωση του, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, Γρύλλος Παπαδάκης.

Από τη πλευρά του ο Κτηνοτροφικός σύλλογος Ανωγείων, ευχαριστεί για την ανταπόκριση στην πρόσκληση συζήτησης στα Ανώγεια, την ΕΑΣ Μυλοποτάμου, την ΑΣΕΑΡ Ρεθύμνης, τους κτηνοτροφικούς συλλόγους Μυλοποτάμου, Αμαρίου και Ρεθύμνης, καθώς και τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, που παρευρέθηκε στη συνάντηση. “Τέθηκαν στόχοι που μένει να υλοποιηθούν.” αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τονίζοντας ότι η τιμή ορίζεται στα 1.30 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α για αρχή, ενώ τέλος εύχονται και αυτή μια καλή χρονιά σε όλους τους κτηνοτρόφους.

 

Οι διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων θα συνεχιστούν στο μέλλον, καθώς ο κλάδος έχει υποστεί τεράστιες απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο αλλά και μεγάλες μειώσεις στο εισόδημα του, απόρροια των τεράστιων αυξήσεων των ζωοτροφών και των σταθερά μειωμένων ποσών που λαμβάνουν από το κρέας και το γάλα.

Τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων μας, βρίσκουν συμπαράσταση από σύσσωμη την κοινωνία των Ανωγείων, αλλά και όλων των κτηνοτροφικών περιοχών του Ρεθύμνου και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχθεί, καθώς αποτελεί εκ των βάσεων της Ελληνικής οικονομίας."

ΠΗΓΗ: ΑΝΩ ΓΗ 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ