ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας από 283 ΚΥΔ για τις αρρυθμίες στο ΟΣΔΕ

0

Την επιστολή που αναδεικνύει το πρόβλημα που πρώτος ο ΑγροΤύπος ανέφερε, συνυπογράφουν 283 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), μέσω των οποίων υπεβλήθησαν 422.056 δηλώσεις αγροτών το 2021.

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα ΚΥΔ ότι: Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις που αφορούν στην συλλογή των δηλώσεων ΟΣΔΕ και δυστυχώς πλέον είμαστε στη δυσάρεστη θέση όπου η ανησυχία έχει γίνει αγανάκτηση και απόγνωση. Είκοσι ολόκληρες ημέρες μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ που ανέφερε ότι «Η εφαρμογή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2022 έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο Κυβερνητικό Νέφος στη διεύθυνση eae.opekepe.gov.gr» καμία αίτηση δεν είναι δυνατό να υποβληθεί καθώς η εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται ούτε στοιχειωδώς στις απαιτήσεις ενός πληροφοριακού συστήματος συλλογής και επεξεργασίας των δηλώσεων των παραγωγών. Επί είκοσι ημέρες έχουμε γίνει αποδέκτες κάθε πιθανής και απίθανης δικαιολογίας στα αγωνιώδη ερωτήματά μας.

Μία απλή ανάγνωση όσων αναφέρονται στο συνημμένο παράρτημα είναι αρκετή για να αντιληφθεί κάποιος την κατάσταση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ όμως είναι κυριολεκτικά άφαντος, αδυνατεί πλέον να είναι τουλάχιστον καθησυχαστικός όπως τις πρώτες ημέρες. Οι αγρότες διαβάζουν τις ανακοινώσεις περί έναρξης των δηλώσεων και συρρέουν στα γραφεία μας για την υποβολή τους την ίδια στιγμή που αδυνατούμε να τους εξυπηρετήσουμε στοιχειωδώς. Εδώ και είκοσι ημέρες τα ΚΥΔ πληρώνουν το σημαντικό εποχικό προσωπικό που απαιτείται χωρίς αυτό να μπορεί να εργαστεί. Η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί μόνο μία τεράστια δυσφήμηση του egov αλλά κυρίως έναν βαθύ εμπαιγμό για τους χιλιάδες εργαζομένους στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο του αγροτικού τομέα που αποδίδει κάθε έτος 2,5 δις ευρώ σε 650.000 και πλέον αγρότες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ