ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Το μεσημέρι πιστώνεται τελικά η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, λόγω εθνικού πένθους

0

Την οργάνωση της όλης διαδικασίας με στόχο την πίστωση των λογαριασμών των αγροτών ως το μεσημέρι της Τρίτης επιβεβαιώνουν στην Agrenda και αρμόδια στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς.
Πάντως, οι τελευταίες προσπάθειες επεξεργασίας των στοιχείων στην ηλεκτρονική βάση του ΟΣΔΕ δεν ήταν ικανοποιητική για τους ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ωστόσο, η άνοθεν εντολή είναι «πληρωμή πάση θυσία», πράγμα που σημαίνει ότι το μεσημέρι της 26ης Οκτωβρίου, αντί της 27ης που υπολογίζονταν αρχικά, η πίστωση των λογαριασμών θα έχει ολοκληρωθεί.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πληρωμή σ’ αυτή τη φάση του 47% των συνολικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, δηλαδή κάτι λιγότερο από το 70% της βασικής, σε μια διαδικασία που αφήνει πολλές «ουρές» μέχρι την τελική εκκαθάριση.   

Τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί φέτος στη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων είναι πολλά και μόλις τώρα αρχίζουν να φαίνονται. Ξεκινούν από τις παλινωδίες και την υποχώρηση τελικά στο θέμα της τεχνικής υποστήριξης, μεταφέρθηκαν στην καθυστέρηση με την οποία έγιναν τελικά οι δηλώσεις και κορυφώθηκαν με τα «αδιέξοδα» στην κατανομή των βοσκοτόπων, τις «τρύπες» στο Εθνικό Απόθεμα και την απόφαση κόλαφο με την οποία η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα συναρμόδια υπουργεία προσπάθησαν να αμβλύνουν το πρόβλημα και να κρύψουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

Το τελευταίο σημαίνει ότι ακόμα και αν η αυριανή προκαταβολή ικανοποιεί τελικά τους δικαιούχους ενισχύσεων κτηνοτρόφους, αυτό που θα δουν στο τέλος της χρονιάς ως εκκαθάριση των άμεσων ενισχύσεων, θα απέχει πολύ απ’ αυτό το οποίο υπολόγιζαν να εισπράξουν με βάση τα μέχρι πρότινος δεδομένα.

 

agronews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ