ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Οδηγίες ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμή Νέων Αγροτών μετά τα μαθήματα

0

Σηµειωτέον ότι προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία είναι να έχουν ολοκληρώσει την απαραίτητη εκπαίδευσή τους οι Νέοι, ενώ δεν έχει ακόµα ξεκαθαριστεί, µιας και αναµένεται η σχετική έγκριση από την Κοµισιόν, τι θα γίνει µε όσους έκαναν την κατάρτισή τους παρακολουθώντας µαθήµατα µέσω  διαδικτύου.

Σε κάθε περίπτωση, σύµφωνα µε εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η διαδικασία έχει ως εξής:

  Ο δικαιούχος υποβάλλει αντίγραφο της αίτησης πληρωµής, µαζί µε τα προβλεπόµενα δικαιολογητικά  και  παραστατικά στη ∆ΑΟΚ, για διοικητικό έλεγχο, αναγνώριση και εκκαθάριση των δαπανών.

Περιλαµβάνεται και µία (επιτόπια) επίσκεψη στη γεωργική εκµετάλλευση µε σκοπό την επιβεβαίωση της ορθής υλοποίησης του επιχειρηµατικού σχεδίου από τις ∆ΑΟΚ.

 Οι αρµόδιες Υπηρεσίες προχωρούν σε διοικητικό έλεγχο επιλεξιµότητας, που αφορά: α) διασταυρωτικούς ελέγχους µε διαθέσιµες βάσεις δεδοµένων (ΟΣ∆Ε, ΜΑΑΕ, ΟΓΑ κλπ) β) εξέταση της συµφωνίας των υποβληθέντων µε τα υποδείγµατα γ) εξακρίβωση της νοµιµότητας και πληρότητας των δικαιολογητικών.

  Η αρµόδια Υπηρεσία εκκαθαρίζει τη δαπάνη, καταχωρεί στο ΟΠΣΑΑ τα στοιχεία για την καταβολή της ενίσχυσης, ετοιµάζει παρτίδα και φάκελο πληρωµής στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επιβεβαιώνεται το ποσό των επιλέξιµων δαπανών και εγκρίνεται η παρτίδα πληρωµής.
 

agronews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ