ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κλείνει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή 1.000 ευρώ σε αγρότες, εντός εβδομάδας πληρωμές

0

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το κονδύλι της κρατικής ενίσχυσης θα παραμείνει στα 1,5 δις ευρώ και θα πρέπει να μοιραστεί σε σχεδόν 700.000 δικαιούχους. Τονίζεται πως στον προηγούμενο κύκλο είχαν καταβληθεί 2,2 δις ευρώ σε 450.000 επιχειρήσεις. Ο προγραμματισμός του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει πως οι πρώτες καταβολές θα γίνουν άμεσα, ίσως και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεσμευτεί ότι: «Η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα καταβληθεί τον Ιανουάριο. Θα έχει πάλι κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες που παρουσιάζουν πτώση τζίρου άνω του 20%.»

Σύμφωνα με τον κανονισμό, το ελάχιστο όριο χρηματοδότησης είναι 1.000 ευρώ. Σημειώνεται πως το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Σε μια κατηγοριοποίηση των στοιχείων από τον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής ανά πολυπληθέστερες ομάδες που ενισχύθηκαν, εμφανίζουν στις πρώτες θέσεις τους βαμβακοκαλλιεργητές, όπου 8,9 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν σε 8.879 δικαιούχους. Ακολουθούν οι αιγοπροβατοτρόφοι, όπου σε 8.354 δικαιούχους κατανεμήθηκαν ενισχύσεις 8,6 εκατ. ευρώ.

agronews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ