ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

«Κομμένα Λουλούδια – αφανίζεται ο κλάδος»

0

Την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος Δρεπτων Ανθέων, επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τους Υπουργούς  Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη οι διοικήσεις των αγροτικών Συλλόγων Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου Ηρακλείου, Σητείας  και Ιεράπετρας Λασιθίου.

Στην επιστολή αναφέρεται:

"Κύριε Γεωργιάδη,

Έπειτα από 20 μέρες υποχρεωτικού και αναγκαστικού κλεισίματος της Ελληνικής κοινωνίας, σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας εκπέμψουμε το τελευταίο σήμα κινδύνου για τον κλάδο των Κομμένων Ανθέων, πριν τον τελικό αφανισμό του από τον παραγωγικό χάρτη της χώρας μας.

Η απόφασή σας να κλείσουν όλα τα βασικά σημεία πώλησης (ανθοπωλεία – λαϊκές αγορές) αποδείχθηκε καταστρεπτική για όλους τους παραγωγούς και η διαταραχή που έχει προκληθεί είναι μη αναστρέψιμη.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι ο κλάδος των Δρεπτών Ανθέων είναι στην κορυφή των ευπαθών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και τα σημεία πώλησης τους ουδέποτε δημιουργούσαν προϋποθέσεις συνωστισμού πολιτών.

Δυστυχώς, με αυτές τις αποφάσεις, έχετε καταδικάσει τα Κομμένα Λουλούδια ως το μοναδικό αγροτικό προϊόν που το σύνολο της παραγωγής, καταλήγει στα σκουπίδια, άμεσα, με κυβερνητική εντολή.

Αν εξακολουθείτε να υποστηρίζετε ότι, είτε μέσω e-shop είτε μέσω μεγάλων αλυσίδων super market ( τα οποία πωλούν κυρίως Ολλανδικής προέλευσης λουλούδια) συνεχίζεται η εμπορική δραστηριότητα τους ,τότε αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Κύριε Βορίδη,

σας καλούμε να αναδείξετε άμεσα πως η κατάσταση στον παραγωγικό κλάδο των Κομμένων Άνθών είναι πλέον μη διαχειρίσιμη. Τον περασμένο Μάρτιο οι παραγωγοί δέχτηκαν το πρώτο μεγάλο πλήγμα και έπειτα από διαβεβαιώσεις τις ελληνικής κυβέρνησης για ορθή αντιμετώπιση της κρίσης, έκαναν τον προγραμματισμό τους, ώστε να ξεκινήσουν από το απόλυτο ΜΗΔΕΝ την παραγωγική διαδικασία.

Τα λουλούδια δεν αποτελούν είδος πολυτελείας αλλά μια διέξοδο για την ψυχική ισορροπία όλων μας. Σε αυτή την δύσκολη συγκύρια για την χώρα μας, είναι ίσως περισσότερο από ποτέ αναγκαία η προώθηση τους και όχι ο αποκλεισμός τους.

Από τα παραπάνω ζητάμε άμεσα, οικονομική στήριξη των παραγώγων Δρεπτών Ανθέων καθώς οι πωλήσεις των προϊόντων τους αναμένονται να συνεχίσουν να είναι ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ στους επόμενους μήνες. Η στήριξη αυτή αναφέρεται ξεκάθαρα ΜΟΝΟ στην προσπάθεια τους να συντηρήσουν τις καλλιέργειες, με την ελπίδα ο κλάδος των Κομμένων Ανθέων να συνεχίσει να υφίσταται στο τέλος της κρίσης.

Αν παρ όλα αυτά , δεν έχετε την ίδια βούληση με τους παραγωγούς Κομμένων Λουλουδιών , απλά ενημερώστε για τις προθέσεις σας, ώστε να εγκαταλείψουν την προσπάθεια αυτή και αναζητήσουν άλλους διεξόδους για να συντηρήσουν τις οικογενείας τους. Το τελικό αποτέλεσμα όμως θα είναι ο αφανισμός αυτού του κλάδου και αυτό δεν θα οφείλεται στους παραγωγούς .

Ευελπιστούμε στην θετική και άμεση παρέμβασης σας".

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ