ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ήρθε η ώρα της δεύτερης δόσης του πριμ για τους Νέους Αγρότες

0

Μια πολύ καλή είδηση µέσα στον Αύγουστο για τους Νέους Αγρότες του 2016 φέρνει η δηµοσίευση στη ∆ιαύγεια των προσωρινών πινάκων µε τα ονόµατα των υποψηφίων εκπαιδευτών των προγραµµάτων κατάρτισης του ΕΛΓΟ ∆ήµητρα. Αυτό σηµαίνει ότι το επόµενο διάστηµα οι νέοι αγρότες θα κληθούν να παρακολουθήσουν τα απαιτούµενα µαθήµατα, προκειµένου κατόπιν να λάβουν τη β’ δόση που τους οφείλεται από το πρόγραµµα.

Ωφελούµενοι περίπου 12.325 νέοι γεωργοί από τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, ∆υτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, των οποίων οι πράξεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης (έτος 2016) και της 2ης πρόσκλησης του Υποµέτρου 6.1 (έτος 2018). Αυτοί πρέπει να αποκτήσουν βεβαίωση/πιστοποιητικό παρακολούθησης προγράµµατος κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών, από τον ΕΛΓΟ ∆ήµητρα και η εκπαίδευσή τους να σχετίζεται άµεσα µε την κατεύθυνση της εκµετάλλευσής τους, προκειµένου να µη χάσουν τη δεύτερη δόση, που αφορά το 30%.

Βέβαια, να σηµειωθεί ότι πρόκειται για διαδικασία που έχει καθυστερήσει αρκετά, αφού η τελευταία απόφαση ένταξης της πράξης «∆ράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και µικρές γεωργικές εκµεταλλεύσεις» έχει υπογραφεί από τον τότε γενικό γραµµατέα Αγροτικής Πολιτικής και ∆ιαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπο Κασίµη, από τον περασµένο Φεβρουάριο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ