ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μήνυμα αισιοδοξίας προς τους αγρότες από τον Γιάννη Κεφαλογιάννη

0

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε προς τους αγρότες ο  βουλευτής Ρεθύμνου και υποψήφιος για την ίδια θέση κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που  διοργάνωσε με θέμα την αγροτική πολιτική και ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας. Η εκδήλωση έγινε στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου το απόγευμα της Τετάρτης με παρευρισκόμενους και ομιλητές από τον αγροτικό κλάδο.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Κεφαλογιάννης, δήλωσε, ότι «Όπως θα θυμάστε, η προηγούμενη  ΚΑΠ της περιόδου 2007-2013 είχε πάρει παράταση ενός έτους και παρέμεινε μέχρι και τις επιδοτήσεις του 2014. Τότε ήταν που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά και η λύση για τα βοσκοτόπια από την κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να καλυφθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι και να μην υπάρχουν προβλήματα με τις επιδοτήσεις.

Την ίδια περίοδο γίνονταν προσπάθειες για να συμπεριληφθούν στον ορισμό του βοσκοτόπου και οι ξυλώδεις εκτάσεις ώστε να δοθεί στην νέα ΚΑΠ 2015-2021 που διανύουμε σήμερα οριστική λύση στο πρόβλημα. Την προσπάθεια αυτή της Νέας Δημοκρατίας την αναγνώρισε δημοσίως, τον Ιούνιο του 2016, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Αποστόλου.

Πληροφορούμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει άλλη μια ψευδή είδηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να σταματήσει την σημερινή διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων. Δηλαδή, αυτοί που καπηλευτήκαν την ρύθμιση που η Νέα Δημοκρατία έφερε στη Βουλή και δεν τη στήριξαν τότε παραπληροφορούν σήμερα και πάλι τους παραγωγούς. Αυτή η παραφιλολογία λοιπόν σταματάει σήμερα εδώ! Η Νέα Δημοκρατία στήριζε με πράξεις τον αγροτικό τομέα και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει».Ο ίδιος τόνισε, ότι «Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ζητήματα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα κυρίως από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ που έχουν καταφύγει στην κινδυνολογία, με αποτέλεσμα να σπέρνουν  πανικό στο χώρο και στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ είναι πολύ χρήσιμο να δώσουμε απαντήσεις, να διευκρινίσουμε προτάσεις της ΝΔ, της επόμενης κυβέρνησης και από τη στιγμή που ο νομός μας που είναι ένας κτηνοτροφικός νομός που βασίζεται στον πρωτογενή τομέα μια τέτοια εκδήλωση είναι εξαιρετικά σημαντικά» και κατέληξε πως η Νέα Δημοκρατία έχει το σχέδιο ώστε ο πρωτογενής τομέας να σημειώσει ανάκαμψη. «Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το κόστος παραγωγής και την φορολογία των αγροτοκτηνοτρόφων και εκτιμώ ότι είναι ιδιαίτερα πειστικές οι απαντήσεις που έχουμε δώσει όλο αυτό το διάστημα, που εντέλει συμβάλλουν στην αύξηση του εισοδήματος και βεβαίως προετοιμαζόμαστε για την νέα προγραμματική περίοδο που θα γίνουν κάποιες αλλαγές και επειδή είμαστε προετοιμασμένοι και ως χώρα και ως κυβέρνηση, οι αγρότες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν».

Μεταξύ άλλων μίλησε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Μελάς, ο οποίος τόνισε πως «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πρόκληση, μια νέα ΚΑΠ που κατά την εκτίμηση τη δική μου τουλάχιστον, θα ξεκινήσει μετά το 2021 τουλάχιστον  για την Ελλάδα, έχουμε κάποιο χρόνο – αν και όχι πάρα πολύ αλλά πολύτιμο - για να κάνουμε μια σωστή αποτύπωση και σκιαγράφηση των αναγκών μας. Το ιδιαίτερο και κύριο χαρακτηριστικό της νέας περιόδου είναι ότι καλούμαστε για πρώτη φορά υποχρεωτικά να κάνουμε αυτό που επί χρόνια αναπτύσσουμε και φωνάζουμε σε ημερίδες, δηλαδή να κάνουμε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο στο οποίο ουσιαστικά θα αποτυπώνονται οι ανάγκες και οι προτεραιότητες μας και βάση αυτού να διεκδικήσουμε χρήματα από την νέα ΚΑΠ.

Αυτό το εθνικό στρατηγικό σχέδιο θα έπρεπε ήδη να έχει στις γενικές του γραμμές οριοθετηθεί και να συζητάμε ήδη πάνω σε αυτό. Δυστυχώς υπάρχει μια ολιγωρία πολύ μεγάλη. Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε έχει προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός από πλευράς υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης χωρίς να υπάρχουν προηγούμενα κάποιες συζητήσεις ή προτάσεις, ένας διαγωνισμός  τον οποίο επιβάλλει και η ΕΕ. Σαν όραμα, σαν ιδέα ακούγεται πολύ ωραίο, όμως θα πρέπει να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι να συναινέσουμε και ομονοήσουμε σε κάποια πράγματα βλέποντας την μεγάλη εικόνα της ελληνικής γεωργίας και όχι να εστιάσουμε στα τοπικά».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα οι υποψήφιοι βουλευτές Νίκος Μαλλιαρός και Άννα Σταματεράκη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ρεθύμνου Θοδωρής Νίνος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου Γιώργος Γιακουμάκης, αγροτοσυνεταιριστές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ