rethemnos-sprite
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δείτε όλα τα εικαστικά έργα από την έκθεση εικαστικών "Το ορόσημο του 1821" του Δήμου Μυλοποτάμου

Η έκθεση, η οποία παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαφνέδων, ξεκίνησε την λειτουργία της την  Κυριακή 17 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται κατόπιν παράτασης την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.  

Οργανώνεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ «Ταλλαία 2021 – Διακόσια χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία» του Δήμου Μυλοποτάμου και τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα ‘21» και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου. Φιλοξενεί και  συνεργάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνέδων.

Τα συνολικά 26 έργα της έκθεσης «υπογράφουν» 15 καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν αποδώσει με το ταλέντο τους μνήμες και συναισθήματα με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Πρόκειται για τους: Δημήτρη Βουκάλη, ΣήφηΒουκάλη, Νίκο Γλυνιά, Γεωργία Ζηρούνη, Χαρούλα Κανακάκη, Χαράλαμπο Μαραθιανό, Γαβριήλ και Νικηφόρο Νύκταρη, Χαράλαμπο Ουρανό, Γαρυφαλιά Παπαδάκη – Μαστοράκη, Ρεγγίνα Πετούση, Αργυρό Πλεμένου, Σοφία Πολυμίλη, Εμμανουήλ Ρουμπάκη και  ΝίκοΡουσσάκη.

Την έκθεση επιμελήθηκαν η κ. Κωστούλα Φράρου – Παπαδογιάννη και ο κ. Γιώργος Πολίτης, μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού «Αυλοπόταμος».