ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου τιμά τους Άγιους Τέσσερις Νεομάρτυρες

0

Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακής Ενότητος Ρεθύμνης, διοργανώνουν εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Παντελής Πρεβελάκης» στο Ωδείο Ρεθύμνου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1. Το Θεατρικό «Άξια της Λάμπης θρέμματα» από μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης με υπεύθυνη τη Βασιλική Δρυμούρα.
2. Απαγγελία του ποιήματος «Κρητικός» του Διονυσίου Σολωμού από τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Εμμανουήλ Πιτταρά, Αικατερίνη Ρεμπατσουλέα και Στέλιο Γασπαράκη.
3. Το θεατρικό «Οι Τέσσερις Μάρτυρες» από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μελάμπων σε διδασκαλία της Βασιλικής Σχοινά και συντονισμό από τον Νικόλαο Κατσουλίδη. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κωστής Χαροκόπος (Μαντολίνο), Ραφαήλ Παπαδογιάννης (Λύρα), Κωστής Μαργαρίτης και Νίκος Μηναδάκης (Λαούτο).
4. Μουσικός επίλογος με συμμετοχή των Χορωδιών του 2ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Χορωδία και Χορωδιακό Τραγούδι» Συνοδεία στο πιάνο από τον Σπύρο Ξενιτόπουλο (καθ/τή Μουσικής 7ου Δημοτικού Σχολείου). Η Διεύθυνση των Χορωδιών και οι διασκευές των τραγουδιών είναι του Αντώνη Μαυράκη (καθ/τή Μουσικής 2ου Δημοτικού Σχολείου).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ