ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσία ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη, στην Επιμνημόσυνη Δέηση για την «Ημέρα ANZAC» στο Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου

0

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη, σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, ως Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην Επιμνημόσυνη Δέηση για την «Ημέρα ANZAC», στο Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου.

Στην τελετή παρευρέθησαν, επίσης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Χρήστος Σιασιάκος ΠΝ, ως Εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πρεσβειών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ευλάβεια και σεβασμό εκπροσώπησα την Ελληνική Κυβέρνηση στην επιμνημόσυνη δέηση για την «Ημέρα ANZAC», στο Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου. Τιμούμε την εθνική ημέρα μνήμης της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, στο πλαίσιο της οποίας αποδίδεται φόρος τιμής για όλους τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς, που υπηρέτησαν και χάθηκαν, κατά τη διάρκεια πολέμων, μαχών και ειρηνευτικών επιχειρήσεων, από τις δύο χώρες.

Η γενναιότητα των ANZAC αποτελεί φάρο έμπνευσης για το δυτικό κόσμο και διαρκές μήνυμα επαγρύπνησης για την υπεράσπιση των αξιών της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Ειρήνης και της Ελευθερίας.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ