ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Οι μπαριέρες δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα βαριά ηλεκτρικά αυτοκίνητα (Video)

0

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ βαρύτερα από τα αντίστοιχα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μια πρόσφατη έρευνα του διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα έδειξε πως οι προστατευτικές μπαριέρες δεν μπορούν να τα συγκρατήσουν σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η δοκιμή έγινε με τις μπαριέρες που υπάρχουν στους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ, με ένα Rivian R1T, βάρους σχεδόν 3.250 κιλών, να κόβει στη μέση τις μεταλλικές μπαριέρες και δεν επιβράδυνε μέχρι που έπεσε πάνω σε τσιμεντένια προστατευτικά στηθαία.

Οι ανησυχίες για την ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν τα βαριά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα άλλα αυτοκίνητα αυξάνεται συνεχώς, με τους ερευνητές να λένε πως το Rivian δεν είχε σχεδόν καμία ζημιά στο εσωτερικό του μετά τη σύγκρουση με τα τσιμεντένια στηθαία.

    Τα προστατευτικά κιγκλιδώματα είναι ένα είδος ασφάλειας τελευταίας ανάγκης. Νομίζω ότι αυτό που βλέπετε εδώ είναι η πραγματική ανησυχία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν είναι τίποτα άλλο από το βάρος τους. Υπάρχουν πολλά νέα αυτοκίνητα σε αυτή τη κατηγορία και σε αυτό το μέγεθος που κυκλοφορούν στην αγορά, με βάρος κοντά στους 3 τόνους. Και αυτό είναι μια ανησυχία.

autoblog.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ