ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Πώς να εντοπίσει κάποιος τις κρυφές κάμερες που μπορεί να βρίσκονται σε δωμάτια Airbnb

0

 Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κυκλοφορούν διάφορα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τουρίστες εντοπίζουν κάμερες σε δωμάτια Airbnb.

Η εξάπλωση του Airbnb και άλλων υπηρεσιών ενοικίασης σπιτιών έχει φέρει επανάσταση στα ταξίδια, προσφέροντας μια πιο εξατομικευμένη και συχνά οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση. Ωστόσο, αυτή η καινοτομία δεν έρχεται χωρίς τους κινδύνους της. Ένα από τα πιο ανησυχητικά ζητήματα που έχουν προκύψει είναι η ανακάλυψη κρυφών καμερών σε ενοικιαζόμενες ιδιοκτησίες, που παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή των ανυποψίαστων παραθεριστών.

Η εμπειρία του Ian Timbrell, που μοιράστηκε στο Twitter, υπογραμμίζει τη δυσφορία και την εισβολή που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια παρακολούθηση. Η ανακάλυψη μιας κάμερας στο σαλόνι της ενοικιαζόμενης κατοικίας του στην Airbnb τον ώθησε να αμφισβητήσει τις πρακτικές προστασίας της ιδιωτικής ζωής των οικοδεσποτών στην πλατφόρμα. Παρομοίως, ένα ζευγάρι από την Κίνα που βρισκόταν στο μήνα του μέλιτος στη Μαλαισία ανακάλυψε μια κάμερα κρυμμένη στην πρίζα του τοίχου.

Σε ένα άλλο ανησυχητικό περιστατικό, ένα ζευγάρι στο Μέριλαντ κατέθεσε σημαντική αγωγή εναντίον ενός ιδιοκτήτη της Airbnb, αφού φέρεται να βρήκε κάμερες κρυμμένες σε ανιχνευτές καπνού πάνω από το κρεβάτι τους και στο μπάνιο, οι οποίες κατέγραφαν τις πιο προσωπικές τους στιγμές.

@malwaretech Reply to @safarijackza How to find hidden cameras in AirBnBs #safety #travel ♬ original sound - Marcus Hutchins

Για να προστατευτείτε από τέτοιες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, οι ειδικοί προσφέρουν ορισμένες πρακτικές συμβουλές:

1. Εξοχινιστική επιθεώρηση: Ξεκινήστε με μια σχολαστική εξέταση του ενοικιαζόμενου σπιτιού. Ψάξτε για μικροσκοπικές τρύπες που θα μπορούσε να βρίσκεται κάμερα, ειδικά σε κοινά αντικείμενα και μέρη όπου αναμένεται να υπάρχει ιδιωτικότητα, όπως τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια.

2. Χρησιμοποιήστε φακό: Χρησιμοποιήστε τον φακό του κινητού σας. Σβήστε όλα τα φώτα στο δωμάτιο και σαρώστε αργά την περιοχή με τον φακό. Ο φακός της φωτογραφικής μηχανής θα αντανακλά το φως, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό του.

3. Έλεγχος στους καθρέφτες: Για τους καθρέφτες, εκτελέστε το απλό τεστ με τα νύχια. Εάν μπορείτε να «αγγίξετε» το δάχτυλό σας που αντανακλάται, αυτό μπορεί να υποδεικνύει έναν αμφίδρομο καθρέφτη.

4. Έλεγχος για κάμερες: Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή σάρωσης δικτύου για να εντοπίσετε τυχόν συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Wifi του κεντρικού υπολογιστή. Αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό webcams που μπορεί να μεταδίδουν ή να καταγράφουν τις δραστηριότητές σας.

Με τη λήψη αυτών των μέτρων, οι ταξιδιώτες μπορούν να διασφαλίσουν την ιδιωτικότητά τους και να απολαύσουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια διακοπών τους με ηρεμία.

gazzeta.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ