ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Το πιο άσχημο συντριβάνι βρίσκεται στη Βιέννη και κοστίζει 1,5 εκατομμύρια ευρώ

0

 Η κατασκευή αυτού του σιντριβανιού είχε ως στόχο να τιμήσει την 150ή επέτειο της παροχής πηγαίου νερού της πόλης. Ωστόσο, αντί να τύχει ενθουσιώδους αποδοχής, προκάλεσε γρήγορα αντιδράσεις.

Το νεότερο δημιούργημα της Βιέννης που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, ένα συντριβάνι που στοίχισε κοντά στα 2 εκατομμυρίων ευρώ, έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επικριτές έχουν χλευάσει το συντριβάνι, υπονοώντας ότι φαίνεται να έχει κατασκευαστεί από τα χέρια ενός πεντάχρονου.

Η κατασκευή αυτού του σιντριβανιού είχε ως στόχο να τιμήσει την 150ή επέτειο της παροχής πηγαίου νερού της πόλης. Ωστόσο, αντί να τύχει ενθουσιώδους αποδοχής, προκάλεσε γρήγορα αντιδράσεις. Μάλιστα, η διαφωνία ήταν τόσο σημαντική που ξεκίνησε μια αίτηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει η ολοκλήρωση του έργου.

Αυτή η ασυνήθιστη τροπή των γεγονότων εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη δημόσια τέχνη. Ενώ η πρόθεση πίσω από το σιντριβάνι ήταν να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Βιέννης, ο αντισυμβατικός σχεδιασμός του προκάλεσε αντιδράσεις.

Τα έργα δημόσιας τέχνης που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους αντιμετωπίζουν συχνά έντονο έλεγχο, καθώς η διάθεση δημόσιων κονδυλίων για καλλιτεχνικές προσπάθειες αποτελεί ζήτημα δημοσίου συμφέροντος. Η αντίληψη για το κατά πόσον τα έργα αυτά αξίζουν την επένδυση μπορεί να διαφέρει σημαντικά μεταξύ των πολιτών.

gazzeta.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ