ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Αυτοκινητόδρομος ηλικίας 7.000 ετών ανακαλύφθηκε στο βυθό του ωκεανού

0

Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια απίστευτη ανακάλυψη στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, έναν αρχαίο αυτοκινητόδρομο ηλικίας 7.000 ετών. Ο αυτοκινητόδρομος, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο αρχαιότερος στον κόσμο, βρέθηκε από ομάδα ερευνητών που χρησιμοποίησε προηγμένη υποβρύχια τεχνολογία.

Ο αρχαίος αυτοκινητόδρομος είναι μια υπερυψωμένη δομή από πέτρα και πηλό, η οποία εκτείνεται για πάνω από 50 χιλιόμετρα κατά μήκος του πυθμένα της Μαύρης Θάλασσας. Ο αυτοκινητόδρομος πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε από τους πρώτους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον χρησιμοποιούσαν ως οδό για το εμπόριο και τις μεταφορές.

Η ανακάλυψη του αυτοκινητόδρομου αποτελεί σημαντική ανακάλυψη για τους αρχαιολόγους, οι οποίοι εδώ και καιρό γοητεύονται από τους αρχαίους πολιτισμούς που κάποτε ευδοκιμούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας. Η περιοχή φιλοξενούσε κάποτε μερικούς από τους πιο προηγμένους πολιτισμούς στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων Ελλήνων, των Ρωμαίων και των Βυζαντινών.


Σύμφωνα με την ομάδα των ερευνητών, ο αυτοκινητόδρομος κατασκευάστηκε πιθανότατα κατά την πρώιμη Εποχή του Χαλκού, γύρω στο 5.000 π.Χ. Ο αυτοκινητόδρομος θα αποτελούσε σημαντική διαδρομή για το εμπόριο και τις μεταφορές, συνδέοντας τους διάφορους οικισμούς κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας.

Η ανακάλυψη του αρχαίου αυτοκινητόδρομου έριξε νέο φως στην πρώιμη ιστορία της περιοχής και έθεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με τους αρχαίους πολιτισμούς που κάποτε κατοικούσαν στην περιοχή. Οι αρχαιολόγοι εργάζονται τώρα για να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ανθρώπους που έχτισαν τον αυτοκινητόδρομο και τον πολιτισμό στον οποίο ανήκαν.

Ενώ η ανακάλυψη του αρχαίου αυτοκινητόδρομου είναι αναμφίβολα συναρπαστική, εγείρει επίσης ανησυχίες σχετικά με τη διατήρηση των ιστορικών αντικειμένων και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον. Η Μαύρη Θάλασσα είναι γνωστή για το μοναδικό οικοσύστημά της και η παρουσία ανθρώπινης δραστηριότητας στον πυθμένα της θάλασσας θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη θαλάσσια ζωή.

gazzeta.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ