ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

«Κόκκινο» χτυπάνε οι τιμές των σουβενίρ του Γλύξμπουργκ όσο πλησιάζει η ώρα της κηδείας - Αντικείμενα ακόμα και πάνω από... 1000 ευρώ

0

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κειμήλια και σουβενίρ με τη μορφή του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ έχουν κατακλύσει διαδικτυακές πλατφόρμες αγοραπωλησίας, όπως το Marketplace του Facebook και το eBay.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που συναντά κανείς, είναι φλυτζάνια και κούπες με τη μορφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ευχετήριες κάρτες από το γάμο του γιου του Παύλου με τη Μαρί Σαντάλ το 1995, μαχαιροπίρουνα με τη σκαλιστή κορώνα στη βάση τους, επιστολές με την υπογραφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Οι τιμές, μάλιστα, όσο πλησιάζει η μέρα της κηδείας του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας ανεβαίνουν. Ενδεικτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ανάλογα με τη σπανιότητα του αντικείμενου κυμαίνονται από τα 3 ευρώ μέχρι και τα 1.115 :

  •     Γραμματόσημα με τη μορφή μελών της Γλύξμπουργκ μπορεί κανείς να βρει στα 3,40. Αλλά πιο σπάνια γραμματόσημα των 50 δραχμών, που απεικάζουν Κωνσταντίνο σε άλογο διατίθενται περί τα 360 ευρώ.
  •     Ευχετήρια κάρτα με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Β’ πωλείται περί τα 180 ευρώ.
  •     Πάνω από 900 ευρώ κοστίζει γιγαντοαφίσσα τοίχου – ολόσωμη ασπρόμαυρη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ
  •     Αντίτυπα της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ» που είχε ως πρωτοσέλιδό της, το χρυσό μετάλλιο του τότε διαδόχου τουθρόνου στους Ολυμπιακούς στην ιστιοπλοΐα πωλούνται γύρω στα 230 ευρώ.
  •     Λιθογραφία τυπωμένη σε ύφασμα «ξεκινά» από τα 1.115 ευρώ.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ