ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Ο Elon Musk έκανε παγκόσμιο ρεκόρ...χάνοντας λεφτά

0

Ο Elon Musk κατάφερε να μπει στο βιβλίο Guinness με τη μεγαλύτερη απώλεια προσωπικής περιουσίας που έχει καταγραφεί. Από το Νοέμβριο του 2021 μέχρι το Δεκέμβριο του 2022, ο άλλοτε πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κατάφερε να χάσει $165 δισεκατομμύρια!

Η κρίσιμη στιγμή για τον Musk ήρθε όταν αγόρασε το Twitter, αφού η εξαγορά ύψους $44 δις ανησύχησε του επενδυτές της Tesla, οι οποίοι έκριναν πως δεν έδινε πια στην εταιρία αρκετή προσοχή.

Έτσι, ο Musk έσπασε το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ που είχε ο Ιάπωνας επενδυτής Masayoshi Son από το 2000, χάνοντας $58.6 δισεκατομμύρια. Το Δεκέμβριο, ο Musk έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου, θέση την οποία κατέχει τώρα ο Bernard Arnault, ο CEO της LVMH η οποία εμπορεύεται πολυτελή προϊόντα και διαθέτει μάρκες όπως η Louis Vuitton.

Μέσα στο 2022 η μετοχή της Tesla σημείωσε πτώση 65%, παραδίδοντας μόλις 1.3 εκατομμύρια οχήματα και μη εκπληρώνοντας τις προσδοκίες της Wall Street. Η πλειοψηφία των επενδυτών της Tesla πιστεύουν πως ο Musk πρέπει να επικεντρωθεί ξανά στην εταιρία, καθώς η ζήτηση μειώνεται υπό το φόβο οικονομικής ύφεσης, του αυξανόμενου ανταγωνισμού και τις προκλήσεις στην αλυσίδα προμηθευτών λόγω COVID.

Η αξία του Musk υπολογίζεται σήμερα γύρω στα $178 δισεκατομμύρια σύμφωνα με το Forbes, ενώ του Bernard Arnault υπολογίζεται στα $188 δις.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ