ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Πατέρας άλλαξε φύλο για να γίνει… μαμά και να πάρει την επιμέλεια των παιδιών του

0

Ένας πατέρας στον Ισημερινό αποφάσισε να κάνει αλλαγή φύλου στα επίσημα έγγραφα, ώστε να διεκδικήσει την επιμέλεια των παιδιών του από την πρώην σύζυγο του, με την οποία χώρισαν επεισοδιακά.

Ο 47χρονος René Salinas Ramos μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του δημοσιοποίησε το περιστατικό, ισχυριζόμενος πως αγανάκτησε, επειδή έχει να δει τα παιδιά του περίπου πέντε μήνες.

«Το να είμαι πατέρας σε αυτή τη χώρα, τον Ισημερινό, τιμωρείται και με βλέπουν μόνο ως πάροχο. Αυτό που έψαχνα είναι να δώσω την αγάπη και την προστασία που μπορεί να δώσει μια μητέρα στα παιδιά της», είπε χαρακτηριστικά, με βάση τη nypost.com.

Μάλιστα, υποστήριξε πως η πρώην σύζυγος έχει «δηλητηριάσει» τα μυαλά των κορών του και πως ζουν σε ένα «καταχρηστικό περιβάλλον». Παρόλα αυτά, ανέφερε ότι στα επίσημα έγγραφα μπορεί να δηλώνει γυναίκα, στην προσωπική του ζωή όμως, δηλώνει άνδρας και ετεροφυλόφιλος.

Οι ενέργειες του λοιπόν, έχουν ξεσηκώσει σοβαρές αντιδράσεις στις LGBT οργανώσεις της χώρας, οι οποίες αναφέρουν ότι ο άνδρας εκμεταλλεύεται τη νομοθεσία -και νόμους που αφορούν ευαίσθητα θέματα-, ώστε να έχει προσωπικό όφελος.

Χαρακτηριστικά, η τρανς ακτιβίστρια Νταϊάν Ροντρίγκεζ δήλωσε πως «η ιδιωτική υπόθεση αυτού του άντρα, η απόκτηση της επιμέλειας των κορών του, δεν είναι το πνεύμα του νόμου».

Μέχρι στιγμής όμως, ο René Salinas Ramos δεν έχει καταφέρει το στόχο του, αφού τα παιδιά παραμένουν μαζί με τη μητέρα τους, όμως ο ίδιος δήλωσε στα κανάλια ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί για να πάρει την επιμέλεια.

 

newsbeast.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ