ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Σαουδική Αραβία: Σχεδιάζουν γιγαντιαία πλωτή πόλη σε σχήμα χελώνας

0

Μπορεί να υπάρξει κάτι πιο εξωφρενικά μεγάλο από ένα σούπερ γιοτ; Το Pangeos, ένα "terayacht" όπως χαρακτηρίζεται λόγω του μεγέθους του είναι η απάντηση.

Δεν είναι απλά ένα γιοτ αλλά για μια...πλωτή πόλη μήκους 550 μέτρων και πλάτους 610 μέτρων που θα χωράειέως και 60.000 επιβάτες! Οι Σαουδάραβες ευελπιστούν να το κατασκευάσουν -εκεί όπου το χρήμα ρέει άφθονο- με εργολάβο και σχεδιαστή αυτού υπερπολυτελέστατου σκάφους να είναι η ιταλική εταιρία "Lazzarini Design".

Το Pangeos "πήρε το όνομά του από την Πανγαία, την υπερήπειρο που υπήρχε πριν από εκατομμύρια χρόνια κατά τη διάρκεια του ύστερου Παλαιοζωικού και των αρχών του Μεσοζωικού αιώνα". Tο γιοτ θα έχει χώρο για ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, πάρκα και ακόμη και λιμάνια για μικρότερα πλοία και αεροσκάφη για να μεταφέρονται οι επισκέπτες εκεί με στυλ, όπως αναφέρει η σχεδιάστρια εταιρία.

Το Pangeos έχει σχεδιαστεί για να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ασταμάτητα, χάρη στις εξελιγμένες μηχανές του. Τροφοδοτούμενο από 9 κινητήρες HTS των 16.800 ίππων ο καθένας, το Pangeos θα μπορεί να ταξιδεύει με μέγιστη ταχύτητα 5 κόμβων ( 9,2 χλμ/ώρα), αντλώντας ισχύ από τα κύματα και την οροφή του που θα καλύπτεται από ηλιακούς συλλέκτες.

Για να κατασκευασθεί θα πρέπει να δεσμευθεί ένα ιδιαίτερο μέρος στον κόσμο και προς το παρόν η Σαουδική Αραβία φαντάζει ως την ιδανικότερη τοποθεσία και συγκεκριμένα ένας χώρος στο λιμάνι King Abdullah Port, 81 μίλια βόρεια της Τζέντα. Περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο θάλασσας θα πρέπει να εκβαθυνθεί και να κατασκευαστεί ένα κυκλικό φράγμα πριν ξεκινήσει η κατασκευή.

Το Lazzarini Design Studio ελπίζει η κατασκευή του να ξεκινήσει το 2033, κάτι που θα διαρκέσει περίπου 8 χρόνια. Ο μόνος τρόπος για να το δείτε "από κοντά" προς το παρόν είναι μέσω μιας πρωτοβουλίας crowdfunding που σας επιτρέπει να αγοράσετε από ένα εικονικό εισιτήριο εισόδου (16 δολάρια) έως ένα διαμέρισμα VIP (169 δολάρια) μέσω NFT.

Εάν κατασκευασθεί και ναυπηγηθεί ποτέ αυτό το σκάφος αξίας $8 δις δολαρίων, θα αποτελέσει τότε τη μεγαλύτερη πλωτή κατασκευή στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η τεράστια αυτή χελώνα θα είχε ένα πλεονέκτημα καθώς αντί να αποπλέει από ένα συγκεκριμένο λιμάνι ή να κάνει ένα καθορισμένο δρομολόγιο, θα έκανε απλά ένα συνεχόμενο ταξίδι σαν κρουαζιέρα, που μόνο κακοί σε ταινίες του James Bond θα φανταζόντουσαν.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ