ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Τρομακτικό: Κατανάλωσε 12 ενεργειακά ποτά σε 10 λεπτά και κατέληξε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

0

Ένας άνδρας θέλοντας να εντυπωσιάσει ίσως αποφάσισε να πιει 12 μπουκάλια ενεργειακού ποτού σε διάστημα 10 λεπτών με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο. Το ιατρικό κανάλι Chubbyemu στο YouTube, αποκάλυψε το περιστατικό προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές.

Άρχισε να νιώθει κάψιμο στο στομάχι

Ο Js, όπως είναι το ψευδώνυμό, του αποφάσισε να πιει 12 ενεργειακά ποτά μέσα σε 10 λεπτά για να εντυπωσιάσει τους συναδέλφους του στη δουλειά. Ωστόσο, αυτό δεν πήγε και τόσο καλά, καθώς γρήγορα άρχισε να νιώθει κάψιμο στο στομάχι.

Λίγες ώρες αργότερα η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα μια μέρα αργότερα να απευθυνθεί σε γιατρό. Τελικά διαγνώστηκε με υπεργλυκαιμία, μια κατάσταση που προκαλείται από υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα - και αυτό πιθανότατα του προκάλεσε πρόβλημα στο πάγκρεας, καθώς δεν είχε ποτέ διαβήτη.

Οι γιατροί, ωστόσο, υπέθεσαν ότι κάτι άλλο δεν πήγαινε καλά και σε περαιτέρω εξετάσεις που υποβλήθηκε, διαγνώστηκε με υπερλιπαδαιμία, η οποία προκαλείται από την παρουσία υπερβολικού λίπους στο αίμα. Ωστόσο, οι γιατροί αποφάσισαν να περιμένουν να δουν αν το πρόβλημά του θα επιλυόταν από μόνο του, εξαιτίας της ηλικίας και του ιατρικού ιστορικού του.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το συκώτι και τα νεφρά του άρχισαν να φράζουν και εμφάνισε λοίμωξη στο αίμα. Μέχρι τότε δεν είχε πει στους γιατρούς για τη μεγάλη ποσότητα ενεργειακών ποτών που είχε καταναλώσει. Τελικά ο JS κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο χάρη σε έναν συνδυασμό ιατρικής βοήθειας και αντιβιοτικών.

Τα ενεργειακά ποτά περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα καφεϊνης. Έτσι αν κάποιος καταναλώσει μεγάλες ποσότητες είναι πάρα πολύ πιθανό να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ