ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Οικογένεια από τον Καναδά κάνει τον γύρο του κόσμου προτού τα παιδιά χάσουν την όραση τους

0

Τον γύρο του κόσμου επιχειρεί να ολοκληρώσει μια οικογένεια από τον Καναδά, προτού τρία από τα παιδιά τέσσερα τους χάσουν την όρασή τους.

Το 2018 το ζευγάρι ανακάλυψε ότι η 12χρονη κόρη τους πάσχει από retinitis pigmentosa κι ότι θα χάσει εξ ολοκλήρου την όραση της μέχρι τα 30 της χρόνια. Την επόμενη χρονιά  διαγνώστηκαν με την ίδια ασθένεια ο 5χρονος και ο 7χρονος γιος της οικογένειας.

Η οικογένεια ξεκίνησε το ταξίδι της τον Μάρτιο και μέχρι στιγμής έχουν επισκεφθεί τη Ναμίμπια, τη Ζάμπια, την Τανζανία, την Τουρκία, τη Μογγολία και τώρα βρίσκονται στην Ινδονησία.

Γιατί επέλεξαν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο

Η Λεμέι και ο σύζυγός της, Σεμπάστιαν Πελετιέ, αποφάσισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου τον κόσμο, όταν ένας ειδικός τούς πρότεινε να μεγιστοποιήσουν τις «οπτικές αναμνήσεις» των παιδιών τους.

«Σκέφτηκα "Δεν θα δείξω στη Μία έναν ελέφαντα σε ένα βιβλίο, αλλά θα την πάω να δει έναν πραγματικό ελέφαντα". Και θα γεμίσω την οπτική της μνήμη με τις καλύτερες, τις πιο όμορφες εικόνες που μπορώ. Υπάρχουν σπουδαία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι, αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα ταξίδια».

Παράλληλα, τόνισε, ότι ήθελε, επίσης, τα παιδιά της  να καταλάβουν ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η ζωή τους, είναι τυχερά που έχουν ένα σπίτι με τρεχούμενο νερό και που μπορούν να πηγαίνουν κάθε μέρα στο σχολείο.

Τι είναι η retinitis pigmentosa

Η retinitis pigmentosa είναι μια σπάνια γενετική πάθηση, κατά την οποία τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς -του φωτοευαίσθητου τμήματος του ματιού- αρχίζουν τα καταρρέουν. Τα συμπτώματά της συνήθως εμφανίζονται για πρώτη φορά στην παιδική ηλικία με προβλήματα όρασης τη νύχτα, με την όραση να χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου. Δεν υπάρχει θεραπεία για τη συγκεκριμένη νόσο και σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασθενείς τυφλώνονται μέχρι τα 30 τους χρόνια.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ