ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Μία γυναίκα κατάπιε 55 μπαταρίες

0

Μία 66χρονη γυναίκα στο Δουβλίνο κατάπιε 55 μπαταρίες AA και AAA, σε μία προφανή απόπειρα αυτοτραυματισμού. Οι γιατροί του St. Vincent’s University Hospital κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρωτοφανή περίπτωση και αποφάσισαν να ακολουθήσουν αρχικά μία συντηρητική προσέγγιση.

Οι πρώτες ακτινογραφίες έδειξαν πως η πλειοψηφία των μπαταριών είχε συγκεντρωθεί στο στομάχι της, ευτυχώς χωρίς να φράξουν τον οισοφάγο. Για καλή της τύχη, καμία από τις μπαταρίες δεν έδειχνε σημάδια δομικής ζημιάς.

Μέσα σε περίοδο μίας εβδομάδας, μόλις πέντε ΑΑ μπαταρίες είχαν περάσει από το γαστρεντερικό σύστημα. Ακτινογραφίες που λήφθηκαν τις επόμενες τρεις εβδομάδες έδειχναν πως η πλειοψηφία των μπαταριών δεν είχαν περάσει στο έντερο. Σε αυτό το σημείο, η γυναίκα άρχισε να έχει έντονους κοιλιακούς πόνους.

Η χειρουργική ομάδα πραγματοποίησε μία τομή για να έχει πρόσβαση στην κοιλιακή της χώρα και διαπίστωσαν πως το βάρος των μπαταριών είχε τεντώσει το στομάχι της το οποίο βρισκόταν πλέον πάνω από το ηβικό οστό. Κάνοντας μία μικρή τρύπα στο στομάχι, κατάφεραν να αφαιρέσουν 46 μπαταρίες.

Τέσσερις ακόμα μπαταρίες είχαν κολλήσει στο έντερο και αφαιρέθηκαν μέσω του πρωκτού. Το σύνολο των 55 μπαταριών είχε αφαιρεθεί και η γυναίκα είχε μία ανάρρωση χωρίς άλλες περιπέτειες.

    Η υπόθεση αυτή έχει το μεγαλύτερο αριθμό μπαταριών που έχουν καταποθεί ποτέ. Η σκόπιμη κατάποση πολλαπλών μεγάλων AA μπαταριών ως μορφή αυτοτραυματισμού είναι άκρως ασυνήθιστη.

Οι περισσότερες περιπτώσεις τέτοιου είδους που δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά αφορούν συνήθως παιδιά που καταπίνουν μικρές μπαταρίες ρολογιού και συνήθως αποβάλλονται με φυσιολογικό τρόπο χωρίς να προκαλέσουν ζημιά. Το επικίνδυνο είναι όταν παγιδεύονται στο λαιμό και εκεί μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά τραύματα που θα απειλήσουν ακόμα και τη ζωή.

Αυτό συμβαίνει επειδή το σάλιο λειτουργεί ως αγωγός του ηλεκτρισμού που βρίσκεται παγιδευμένος στις μπαταρίες, ξεκινώντας μία χημική αντίδραση που καίει τον οισοφάγο και οδηγεί σε σοβαρά τραύματα στον ιστό και σε αιμορραγία.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Journal of the Irish Medical Organization.

 

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ