ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Μυστήριο: Τι δουλειά έχει ένα εγκαταλελειμμένο Boeing 737 στη μέση ενός χωραφιού στο Μπαλί;

0

Ένα εγκαταλελειμμένο Boeing 737 είναι σταθμευμένο στη μέση ενός χωραφιού στο Μπαλί, το οποίο βρίσκεται εκεί εδώ και χρόνια και αποτελεί πλέον δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Το μεγάλο αεροπλάνο βρίσκεται σε ένα λατομείο ασβεστόλιθου κοντά στον αυτοκινητόδρομο Raya Nusa Dua Selatan, όχι μακριά από την παραλία Pandawa - έναν τουριστικό κόμβο.

Κάποιοι ντόπιοι υπέθεσαν ότι το αεροπλάνο μεταφέρθηκε ως ανταλλακτικά και συναρμολογήθηκε εκεί από έναν φιλόδοξο επιχειρηματία που ήθελε να στήσει ένα εστιατόριο μέσα σε αυτό. Ωστόσο, φημολογείται ότι ο εστιάτορας ξέμεινε από μετρητά για να ολοκληρώσει το έργο, αφήνοντας το αεροπλάνο εγκαταλελειμμένο στο λατομείο.

Το αεροπλάνο κάθεται με τις σκάλες του διαδρόμου προσγείωσης που φαίνονται στηριγμένες στην μπροστινή είσοδο.

Δεν είναι το μόνο αποσυρμένο Boeing 737 στο νησί, καθώς έχουν εντοπιστεί και άλλα αχρησιμοποίητα αεροπλάνα σε άλλα μέρη, ορισμένα από τα οποία χρησιμοποιούνται ως τουριστικά αξιοθέατα.

Ένα από αυτά βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κοντινό Dunkin Donuts, με το φτερό του να ακουμπά στον τοίχο του εστιατορίου. Κάποιοι υπέθεσαν ότι το αεροπλάνο αυτό, το οποίο δεν έχει κινητήρες, ήταν άλλη μια ιδέα για ένα εγκαταλελειμμένο εστιατόριο ή είχε προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθεί ως σπίτι.

Πιστεύεται ότι βρίσκεται εκεί από το 2007 και χρησιμοποιήθηκε ως χώρος εκδηλώσεων το 2018. Ένα άλλο αποσυρμένο τζετ εθεάθη στην κορυφή ενός βράχου στην παραλία Nyang-Nyang το 2021, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το αεροπλάνο μεταφέρθηκε στην κορυφή ενός παραθαλάσσιου βράχου στο Μπαλί πέρυσι χάρη στην επένδυση του Felix Demin.

Πέρυσι, ο Demin δήλωσε ότι ήλπιζε ότι η ατραξιόν θα βοηθούσε στην αναζωογόνηση του τουριστικού τομέα της περιοχής, ο οποίος έχει πληγεί άσχημα όταν τα σύνορα της Ινδονησίας βρίσκονταν εν μέσω της πανδημίας Covid.

Αναμένει ότι θα γίνει ένα δημοφιλές σημείο φωτογράφισης και σχεδιάζει να μετατρέψει το αεροσκάφος σε τουριστικό κατάλυμα.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας και κάτοικος του Μπαλί δήλωσε στο AFP ότι το αποσυναρμολογημένο αεροπλάνο επρόκειτο να πωληθεί ως παλιοσίδερα στην Κίνα όταν το αγόρασε.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ