ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Πελώρια μαύρη τρύπα εμφανίστηκε στη Χιλή και προβληματίζει τους επιστήμονες

0

Μια μυστηριώδης κοιλότητα διαμέτρου περίπου 25 μέτρων εμφανίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο κοντά στα ορυχείο χαλκού της Καναδικής εταιρείας Lundin Mining στη Χιλή, βόρεια του Σαντιάγο. Σε πλάνα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και εναέριες εικόνες διακρίνεται μια πελώρια μαύρη τρύπα.  

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων ενημερώθηκε για την τρύπα το Σάββατο και έστειλε εξειδικευμένο προσωπικό στην περιοχή, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ντέιβιντ Μοντενέγκρο.

«Υπάρχει μια σημαντική απόσταση, περίπου 200 μέτρων, μέχρι τον πυθμένα», ανέφερε ο Μοντενέγκο. «Δεν έχουμε εντοπίσει κανένα υλικό εκεί κάτω, αλλά έχουμε διαπιστώσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας νερού» είπε ο ίδιος.

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων ανέφερε ότι σφραγίστηκαν περιοχές της εισόδου στο εργοτάξιο του ορυχείου Alcaparrosa, που βρίσκεται κοντά στη μυστηριώδη κοιλότητα.

Η Lundin Mining, σε ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι από την τρύπα δεν προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα ή τραυματισμός εργαζόμενου ή μέλους της κοινότητας.

«Το πλησιέστερο σπίτι απέχει περισσότερο από 600 μέτρα, ενώ οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή ή δημόσια υπηρεσία απέχει σχεδόν ένα χιλιόμετρο από την πληγείσα ζώνη», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση.

Στην Lundin Mining ανήκει το 80% της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ το υπόλοιπο 20% ανήκει στην ιαπωνική Sumitomo Corporation.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ