ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Απίθανο concept: Πυρηνοκίνητο αεροπλάνο-ξενοδοχείο μπορεί να πετάει για ολόκληρα χρόνια

0

Υπάρχουν concepts που εντυπωσιάζουν πολλές φορές και αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής πραγματικότητας. Άλλες φορές αγγίζουν και τα όρια του τι θα είναι δυνατό στο άμεσο μέλλον, όμως μάλλον αυτό το concept ανήκει στην κατηγορία ενός φουτουριστικού οράματος.

Ο γνωστός animator και δημιουργός social media περιεχομένου επιστημονικής και τεχνολογικής θεματολογίας, Hasem Al-Ghaili, εντυπωσίασε τους followers του με το concept που ονομάζει Sky Cruise.

Τι είναι αυτό; Πολύ απλά ένα πυρηνοκίνητο ιπτάμενο ξενοδοχείο το οποίο μπορεί να πετάει χωρίς ανεφοδιασμό για χρόνια, χάρη στη διαχείριση τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με το concept που περιλαμβάνει σχέδια του Tony Holmsten, πρόκειται για ένα γιγαντιαίο αεροσκάφος ικανό να φιλοξενήσει 5.000 επιβάτες, ενώ μπορεί να φιλοξενεί και ένα μικρό μεταγωγικό αεροπλάνο για να πηγαινοφέρνει επιβάτες και εφόδια, το οποίο θα προσγειώνεται σε ειδικό θάλαμο προσγείωσης.

Η φαντασία οργιάζει στο βίντεο του Hashem Al-Ghaili, καθώς το Sky Cruise κινείται με 20 ηλεκτρικούς κινητήρες με τη χρήση ενός μικρού πυρηνικού αντιδραστήρα στο εσωτερικό του. Ποιος θα το πιλοτάρει; Μα φυσικά μια εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη η οποία μάλιστα θα ενσωματώνει μια "anti-turbulence" τεχνολογία στο πιλοτάρισμα. Αυτή θα μπορεί να πετάει κόντρα στις όποιες αναταράξεις που θα δημιουργούνται ούτως ώστε να μην κουνιέται...φύλλο εντός του.

Όντας ένα ιπτάμενο πολυτελές αεροσκάφος, εντός του θα υπάρχουν ξενοδοχεία, μπαρ, ρεστοράν, πισίνες, αίθουσες κινηματογράφων, ακόμη και ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο.

Από που πήρε την έμπνευσή του όμως; Ο Al Ghaili δηλώνει τεράστιος fan του Studio Ghibli και της ταινίας "Castle in the Sky" όπου εκεί είδε για πρώτη φορά ιπτάμενα πλοία με επιβάτες.

Δείτε το βίντεο του απίθανου αυτού concept ενός ιπτάμενου ξενοδοχείου.

 

unboxholics.com

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ