ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Παράλυτος οδηγός ολοκληρώνει ανάβαση οδηγώντας με το κεφάλι του

0

Ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων του Indy Racing League, Sam Schmidt, έμεινε τετραπληγικός όταν τραυμάτισε τη σπονδυλική του στήλη σε μία σύγκρουση κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών γύρων το 2000. Έκτοτε αποτελεί τη φωνή και το παράδειγμα για τις τεχνολογίες προσβασιμότητας σε παράλυτους ανθρώπους. Το 2014 συνεργάστηκε με την Arrow για να οδηγήσει μία Corvette με κινήσεις κεφαλιού και φωνητικές εντολές, ενώ το 2016 έγινε ο πρώτος Αμερικανός με άδεια να χρησιμοποιεί αυτόνομο όχημα στους αυτοκινητόδρομους.

Τώρα, με τη βοήθεια της ομάδας Arrow McLaren SP, κατάφερε να ολοκληρώσει την δημοφιλή ανάβαση του Goodwood Festival of Speed, με μία τροποποιημένη McLaren 720S Spider, χρησιμοποιώντας κινήσεις του κεφαλιού. Συγκεκριμένα, κάμερες υπερύθρων ανίχνευαν τις κινήσεις του κεφαλιού και τις μετέφεραν στο τιμόνι, ενώ μέσω μίας συσκευής στην οποία εισέπνεε και εξέπνεε, μπόρεσε να ελέγξει την επιτάχυνση και την επιβράδυνση.

Το κατόρθωμά του αποτελεί σταθμό στις τεχνολογίες υποβοήθησης ανθρώπων που δεν είναι σε θέση να οδηγήσουν κανονικά ένα όχημα για οποιοδήποτε λόγο.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ομάδα έχει αναπτύξει και το SAM Suit, έναν εξωσκελετό υποβοήθησης που επιτρέπει στον Schmidt να στέκεται όρθιος και να περπατά με αργό και σταθερό ρυθμ

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ