ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Ο 55χρονος που απέτυχε να μπει στο πανεπιστήμιο των ονείρων του 25 φορές και εξακολουθεί να προσπαθεί

0

Παρά το γεγονός ότι απέτυχε στις δυσκολότερες εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο 25 φορές στη σειρά, ένας 55χρονος άνδρας στην Κίνα δεν εγκαταλείπει το όνειρό του να φοιτήσει στο κολέγιο.

Σε ηλικία 55 ετών, ο Liang Shi είναι ιδιοκτήτης μιας επιτυχημένης εταιρείας οικοδομικών υλικών στην Τσενγκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σιχουάν της νοτιοδυτικής Κίνας. Έχει αρκετά χρήματα για να κάνει ό,τι θέλει, αλλά δεν αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος. Αυτό συμβαίνει επειδή ονειρευόταν να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο της επαρχίας του από τότε που ήταν έφηβος, και δεν έχει ακόμη πετύχει τον στόχο του. Σε μια ηλικία που οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται τη συνταξιοδότηση, ο Liang Shi επικεντρώνεται μόνο στη σκληρή μελέτη για τις φετινές εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, οι οποίες ονομάζονται Gaokao. Θα είναι η 26η προσπάθειά του να τις περάσει.

«Μόλις έκλεισα τα 55 και είμαι ακόμα νέος», δήλωσε πρόσφατα ο Liang. «Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να μάθω ιστορία και γεωγραφία μέχρι στιγμής. Αν μπορέσω να μπω σε ένα σχολείο που μου αρέσει, θα τελειώσω αυτή τη "μακρά πορεία" του gaokao και θα πάω στο πανεπιστήμιο. Διαφορετικά, θα συνεχίσω να παίρνω μέρος στο gaokao μέχρι να γίνει φανερό ότι το όνειρό μου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί».

Ο Liang Shi δίνει εξετάσεις από το 1983 και έκτοτε τις παρέλειψε μόνο 14 φορές, είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είτε λόγω πολιτικών που έχουν έκτοτε αρθεί, όπως το να είναι ανύπαντρος και κάτω των 25 ετών. Η καλύτερη βαθμολογία του ήταν λίγο πάνω από 400 σε 750 δυνατούς βαθμούς, που θα του έδινε την είσοδο σε ένα πανεπιστήμιο δεύτερης κατηγορίας, αλλά όχι στη σχολή των ονείρων του, το Πανεπιστήμιο του Σιχουάν.

Αφού απέτυχε να ολοκληρώσει 25 φορές το τμήμα κατανόησης της επιστήμης των εξετάσεων gaokao, το οποίο απαιτείται για τους φοιτητές θετικών επιστημών, ο Liang άλλαξε φέτος τις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, ελπίζοντας να εισαχθεί τελικά στο Πανεπιστήμιο. Ο κόσμος όμως είναι επιφυλακτικός και του έχουν πει ότι η «αποτυχημένη μνήμη» του στα 55 του χρόνια θα τον εμποδίσει να απομνημονεύσει τα εγχειρίδια.

«Απλώς παίρνω τον σκεπτικισμό των ανθρώπων ως κίνητρο και χρησιμοποιώ τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου για να τους αποδείξω ότι κάνουν λάθος», δήλωσε ο Liang Shi, προσθέτοντας ότι η έντονη επιθυμία του να εισαχθεί στη σχολή των ονείρων του τον έκανε να επιστρέφει για να δώσει τις εξετάσεις χρόνο με το χρόνο.

Το gaokao θεωρείται από πολλούς ως η δυσκολότερη εξέταση εισαγωγής σε πανεπιστήμια στον κόσμο, με εκατομμύρια φοιτητές να ανταγωνίζονται για έναν περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων θέσεων στα κορυφαία πανεπιστήμια της Κίνας. Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι αυτές οι εξετάσεις μπορούν να καθορίσουν το μέλλον των παιδιών τους.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ