ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Plufl: Το πρώτο κρεβάτι σκύλου στον κόσμο για ανθρώπους

0

Εμπνευσμένο από την άνεση του κλασικού κρεβατιού για σκύλους, ένα ζευγάρι φοιτητών πανεπιστημίου σχεδίασε το Plufl, το πρώτο κρεβάτι για σκύλους στον κόσμο σχεδιασμένο για ανθρώπους.

Αν σκέφτεστε ότι το Plufl είναι απλώς ένα υπερμεγέθες κρεβάτι για σκύλους, τεχνικά έχετε δίκιο, αλλά σύμφωνα με τους δημιουργούς του, τους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας Noah Silverman και Yuki Kinoshita, είναι και κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.

Προφανώς, το Plufl σχεδιάστηκε «για να παρέχει τη βέλτιστη εμπειρία ύπνου» και «να μεγιστοποιεί την άνεση και να ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας, προσφέροντας ανακούφιση σε όσους έχουν ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας), άγχος και προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος».

Το Plufl που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην πλατφόρμα crowdfunding Kickstarter, έχει ήδη ξεπεράσει τον στόχο χρηματοδότησης των 25.000 δολαρίων, εξασφαλίζοντας πάνω από 155.000 δολάρια από εκατοντάδες υποστηρικτές. Παρόλο που δεν είναι το φθηνότερο κρεβάτι για σκύλους στον κόσμο με 400 δολάρια, το Plufl φαίνεται να έχει ήδη αρκετούς οπαδούς.

Οι Noah Silverman και Yuki Kinoshita δήλωσαν στο Sleepopolis ότι η ιδέα για ένα κρεβάτι σκύλου για ανθρώπους τους ήρθε όταν σύχναζαν σε μια καφετέρια στο Βανκούβερ που ονομάζεται Great Dane Coffee, όπου έγιναν φίλοι τόσο με τους ιδιοκτήτες όσο και με το κατοικίδιο τους Great Dane, τη Lady. Προφανώς το γεγονός ότι είδαν τη Lady να αράζει στο custom-made κρεβάτι της, έκανε τον Silverman να αναρωτηθεί: «Γιατί να μην το έχουν και οι άνθρωποι αυτό;».

Σε αντίθεση με ένα πραγματικό κρεβάτι για σκύλους, το Plufl φέρεται να είναι πολύ πιο άνετο, χάρη στο μαξιλάρι από αφρό μνήμης και την ενισχυμένη άκρη που επιτρέπει στους χρήστες να ακουμπήσουν το κεφάλι τους πάνω του όταν θέλουν. Πρόσθεσαν επίσης ιμάντες και συμπεριέλαβαν μια τσάντα με κάθε Plufl, ώστε να μπορεί να αποθηκευτεί ή να μεταφερθεί εύκολα.

«Το οβάλ σχήμα ενθαρρύνει την εμβρυϊκή στάση (η πιο συνηθισμένη και άνετη μορφή ύπνου σύμφωνα με έρευνες), ενώ το παχύ περιθώριο του μαξιλαριού επιτρέπει στους χρήστες να βάζουν τα χέρια και τα πόδια τους, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας», αναφέρεται στην επίσημη περιγραφή. «Ο ορθοπεδικός αφρός μνήμης παρέχει άφθονη στήριξη και η ψεύτικη γούνα είναι απαλή και χαλαρωτική στην αφή».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ